Tréner Bosny prosí Slovensko o pomoc, dúfa, že v Grécku neprehráme

(Autor: SITA/AP)
TASR|11. sep 2013 o 12:08

Ak by bol v Litve štadión s kapacitou stotisíc divákov, bolo by to pre našich fanúšikov málo, hovorí Safet Sušič.

ŽILINA. Trénera futbalistov Bosny a Hercegoviny Safeta Sušiča privítal aj vyprevadil z pozápasovej tlačovej konferencii po výhre v Žiline nad Slovenskom potlesk od jeho krajanov žurnalistov.

Slováci viedli vďaka jedenástemu reprezentačnému gólu Mareka Hamšíka, v druhom polčase ale favorit hnaný skvelým bosniackym publikom otočil.

"Dostali sme gól v najhoršom možnom momente, polčas Slováci vyhrali 1:0. Pri rýchlosti Hamšíka, Weissa a Šestáka som vedel, že môže byť zle. Bál som sa, ak by sme dostali druhý gól, bolo by hotovo. Ale hráči si v šatni verili, videl som im to na tvárach. Boli sebavedomí a veril som aj ja, že góly dáme my," hodnotil kouč hostí.

Bosna má priamy postup vo svojich rukách, baráž má spolu s druhým Gréckom istú. Najbližšie hostí doma Lichtenštajnsko (11. októbra), ktoré na úvod v septembri minulého roka na jeho pôde prevalcovalo 8:1. Boj o Brazíliu končí potom v Litve 15. októbra.

Jeho už jediný rival v boji o priamy postup z Grécka v posledných zápasoch najprv bude hostiť Slovákov, potom tiež doma nastúpi proti Lichtenštajnsku. Sušič je pred záverom kvalifikácie optimistom.

"Som presvedčený, že postúpime na MS. Hoci som nikdy žiadne mužstvo nepodcenil, natoľko ma už poznáte. Tento tím ale patrí na svetový šampionát. Ja dúfam, že ak Slováci podajú proti Grékom taký výkon ako proti nám, neprehrajú. A tým aj nám urobia službičku. Viem si predstaviť, že v našej krajine teraz panujú obrovské oslavy. Fanúšikom sme dali veľký darček. Ak by bol v Litve štadión s kapacitou 100-tisíc divákov, bolo by to pre našich fanúšikov málo," povedal bývalý výborný reprezentant Juhoslávie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Tréner Bosny prosí Slovensko o pomoc, dúfa, že v Grécku neprehráme