Michalovce doplnili zoznam semifinalistov, vyradili Trenčín

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce.
Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)
TASR, Sportnet|11. apr 2021 o 20:49 (aktualizované 11. apr 2021 o 23:59)

Zápas vyhrali v predĺžení.

Tipos extraliga - štvrťfinále

HK Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 pp (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)

Góly: 25. Paukovček (Beták) - 56. Bartánus (Galamboš, Southorn), 66. Bartánus (Regenda, Ťavoda).

Rozhodovali: Baluška, Orolín - Kacej, Synek

vylúčení: 2:3, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

Trenčín: Karjalainen - Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Rajnoha, Jalasvaara, Urban - Berisha, Reddick, Kettunen - Kukuča, Rehuš, Okuliar - Valach, Paukovček, Beták - Sádecký, Švec, Sojčík - Krajč

Michalovce: Škorvánek - Mudrák, Mihálik, McCormack, Ťavoda, Louis, Southorn, Šedivý - Korhonen, Lalancette, Erkinjuntti - Regenda, Galamboš, Bartánus - Šoltés, Suja, Takáč - Török, Lehtonen, Mašlonka - Lačný

/konečný stav série: 2:4, do semifinále postúpili Michalovce/

TRENČÍN. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce postúpili prvýkrát do semifinále Kaufland play off Tipos extraligy 2020/2021 a doplnili tak trio HK Poprad, HKM Zvolen a Slovan Bratislava.

Michalovce zvíťazili v nedeľu v šiestom zápase štvrťfinále na ľade HK Dukla Trenčín 2:1 po predĺžení a v celej sérii triumfovali 4:2 na zápasy.

V semifinále sú štyri najlepšie tímy po základnej časti. O finále si zahrajú Zvolen so Slovanom a Michalovce s Popradom.

Semifinálové dvojice

  • Zvolen - Slovan Bratislava
  • Dukla Michalovce - HK Poprad

Prvá tretina gól nepriniesla a odohrala sa expresne rýchlo - už za 27 minút.

Zápas vo vysokom nasadení pokračoval aj v prostrednej časti hry. V 25. minúte Paukovčekov teč šiel tesne vedľa žŕdky, pred bránku ho vrátil Beták, aby ho v neprehľadnej situácií Paukovček poslal do siete a otvoril skóre.

Napriek šanciam na oboch stranách ďalší gól v druhej tretine nepadol.

V 52. minúte sa puku po Takáčovej prihrávke dostal Šoltés. V dobrej pozícii medzi kruhmi netrafil puk ideálne. Hosťom sa napokon podarilo streliť vytúžený vyrovnávajúci gól v 56. minúte.

Po neprehľadnej situácii pred domácou bránkou sa puku zmocnil Bartánus a strelou zblízka nedal Karjalainenovi šancu. A zápas tak posunul do predĺženia.

V úvode predĺženia sa ocitol sám pred brankárom Beták, ale pri dorážke sa nepresadil. O pár minút neskôr neprepasíroval puk do siete Švec. Rozhodnutie priniesla 66. minúta. Ťavoda vystrelil od modrej čiary a dôrazný Bartánus doklepol puk za Karjalainenov chrbát.

Hlasy po zápase

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Dnes to bolo o jednom góle. Veril som, že dokážeme zápas dotiahnuť do víťazstva 1:0. Urobili sme jednu chybu a Michalovce zaslúžene vyrovnali. Predĺženie bolo o jednej strele. My sme gól nedali, hosťom to padlo a zaslúžene postúpili."

Tomek Valtonen, tréner Michaloviec: "Trenčín je veľmi dobrý tím. Asi najhorší možný súper vo štvrťfinále. Sú veľmi dobre trénovaní a mali sme s nimi veľké problémy. Som šťastný, že sme ich dnes dokázali zdolať. Potrebovali sme byť trpezliví. V tretej tretine sme skórovali. Snažili sme sa byť aktívni aj naďalej, preto sme v predĺžení vyhrali."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Michalovce doplnili zoznam semifinalistov, vyradili Trenčín