Trebišov opäť bodoval naplno, už nie je posledný

Dva zápasy, šesť bodov. Tréner HK Branislav Okuliar je spokojný.
Dva zápasy, šesť bodov. Tréner HK Branislav Okuliar je spokojný. (Autor: ra)
Sportnet|18. jan 2013 o 00:00

Tentoraz obral o body favorizovaný Liptovský Mikuláš a potvrdil vzostup formy. V Senici chcú prekvapiť.



TREBIŠOV. Trebišovskí hokejisti už nie sú poslední! Zemplínčania, ktorí uzatvárali prvoligovú tabuľku v posledných deviatich kolách, zvíťazili v druhom zápase za sebou, tentoraz v utorok porazili favorita z Liptovského Mikuláša 5:3 (2:1, 2:2, 1:0). Preskočili tak Prievidzu, pred ktorou majú dvojbodový náskok.

„Podobne ako predtým s Topoľčanmi sme ani teraz nezačali dobre, v prvých piatich minútach mali Liptáci navrch. Našťastie, hneď z prvej šance sme skórovali a vedúci gól nám dal krídla. Pridali sme aj druhý, hrali sme agresívne,“ rozhovoril sa lodivod HK Trebišov Branislav Okuliar, ktorého mužstvo však o dvojgólové vedenie v úvode druhej tretiny prišlo.

„Hostia vyrovnali na 2:2 a vzápätí Králik nepremenil trestné strieľanie. Ani to nás však nepoložilo a zásluhou Ficka sme išli opäť do vedenia. Tu sa lámal chlieb a my sme pridali aj štvrtý gól,“ pokračoval.

Veľký posun

Do záverečného dejstva vstupovali Trebišovčania s jednogólovým náskokom.

„Chlapcov som upozorňoval na to, aby neurobili nejakú zbytočnú chybu. Hral sa dobrý hokej, vyrovnanie sme nedopustili, naopak, v poslednej minúte Ružička gólom do opustenej brány spečatil naše víťazstvo,“ uviedol B. Okuliar.

Jeho zverenci naplno bodovali v ostatných dvoch dueloch naplno a dočkali sa zaslúženej odmeny – odlepili sa z dna tabuľky. „Všetkých nás to povzbudilo, jedna výhra urobila veľký posun v mužstve,“ dodal.

Naštartovaný celok dnes nastúpi na ľade Senice, kde v tejto sezóne nevyhral ešte ani jeden tím. Líder je doma veľmi silný, ale kolektív zo Zemplína strach nemá.

„Proti mužstvám ako sme my sa Senici na vlastnom ľade nehrá ľahko. Dukla síce ťahá peknú domácu sériu, ale raz sme ich víťaznú šnúru už preťali, dúfam, že sa nám podarí aj teraz,“ hovoril tréner HK.

Hneď v pondelok a utorok Trebišov odohrá ďalšie dve domáce stretnutia. Najprv s HK Orange 20 a potom s Prievidzou.

„Hlavne súboj s Prievidzou bude dôležitý, keď budú všetci zdraví a splnia taktické pokyny, môžeme uspieť,“ uzavrel.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trebišov opäť bodoval naplno, už nie je posledný