Tootoo čelí trestu za pohryznutie súpera do ruky

TASR|30. jan 2004 o 19:48

New York 30. januára (TASR) - Hokejista zámorského tímu Nashville Predators Jordin Tootoo čelí trestu od vedenia NHL za to, že v štvrtkovom zápase proti ...

New York 30. januára (TASR) - Hokejista zámorského tímu Nashville Predators Jordin Tootoo čelí trestu od vedenia NHL za to, že v štvrtkovom zápase proti Columbusu pohrýzol do ruky protihráča Tylera Wrighta. Ten prvého hráča inuitského pôvodu v NHL vyfackal.

Incident sa odohral v tretej časti súboja v Columbuse, kde Nashville vyhral 6:4. "Tam na severe asi takto jedia, alebo čo. To bol dôvod prečo som mu dal facku, veď čo som mal robiť keď ma pohrýzol. Je to hrozné, nikdy som nič podobné nezažil," rozčuľoval sa Wright, ktorý po súboji ukazoval rozhodcovi stopy po Tootových zuboch. Eskimák poprel, že Wrighta pohrýzol úmyselne: "Boli sme v súboji a zrazu som mal jeho ruku v tvári, všetko sa to zohrali veľmi rýchlo." Ani jeden z čiarových rozhodcov detailne situáciu nevidel a tak si disciplinárka pravdepodobne predvolá oboch aktérov netradičného súboja.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tootoo čelí trestu za pohryznutie súpera do ruky