Toni Nadal: Cibulková mi pripomína Rafaela

(Autor: SITA/AP)
Sportnet|23. jan 2014 o 18:05

Tenisové osobnosti, ktoré sledujú prvý tohtoročný grandslam priamo v Melbourne sa zhodujú, že Cibulková má vo finále šancu zvíťaziť.

Brad Gilbert, bývalý tréner Agassiho

"Neskutočné, kto by povedal, že pred rokom prehrala s Radwanskou 0:12 v Sydney. Ale videl som ju pred vyše mesiacom v Boca Raton na Floride u Evertovej, prišla s obrovským tímom. Som očarený jej silou. Taká malá a toľko razancie. Čo sa od nej mnohé môžu učiť, je sebadôvera. Na rozdiel od mnohých menších hráčok útočí a páli. Očakávali by ste ako od Amandy Coetzerovej, že bude vracať lopty, vybehávať, ale ona búši. Toto som učil Andrého Agassiho, ktorý tiež nepatril k najvyšším, aby bol drzý a agresívny. Zdá sa, že pridala na podaní, vie udrieť z každej strany, páči sa mi. Finále? Úplne otvorené."

Toni Nadal, Rafaelov strýko a tréner

"Vedel som, že Dominika hrá dobre, ale dnes hrala neuveriteľne dobre. Po včerajšom víťazstve Radwanskej nad Azarenkovou by som sa každému vysmial, keby mi povedal, že proti Cibulkovej uhrá len tri gemy. Pripomína mi Rafu. Silová hra, útok. Ale synovcovi vždy hovorím – vyhrá ten, kto dá o jednu loptu viac dovnútra. Ak toto Dominika dokáže v sobotu, vyhrá. Jej šance na titul vidím veľmi sľubne."

Goran Ivaniševič, wimbledonský šampión

"Cibulková ma šokovala, výsledok budí rešpekt. Riskovala, bila, ale triafala. Mala taktiku a vedela, čo robí. Zaslúžila si vyhrať. Od prvej do poslednej lopty nesmierny tlak a strely, radosť pozerať. V ženskom tenise je všetko možné a toto môže dokázať aj vo finále. Každý hovorí, nemysli, nemysli, ale je to finále. Ani ja som sa nezbavil nervozity. Pamätám sa na svoje prvé grandslamové finále vo Wimbledone. Mal som vyhrať, hlavu som mal inde, bol som ohúrený, podľahol som Agassimu. Chcel som zahrať príliš dobre. Netreba. Stačí pokračovať v tom, čo viete, a predstaviť si obyčajný zápas. Napríklad taký ako dva sety so Šarapovovou alebo dnes. Potom je jedno, či je Na Li favoritkou."

Mats Wilander, sedemnásobný grandslamový šampión

"Trénoval som roku 2007 Tatianu Golovinovú, keď v Toronte zdolala Dominiku, vtedy len 18-ročnú. Povedal som, že to bude veľká hráčka. Skóre ma prekvapuje, ale jej účasť vo finále nie. Má skvelý tím, tvrdo pracuje v úplnej pohode, kiež by jej to vydržalo do finále."

Tracy Austinová, bývalá svetová jednotka

"Po tom, čo Agnieszka vyviedla Azarenkovej, som toto vôbec nečakala. Dominika zahrala zrejme životný zápas, a to ešte v grandslamovom semifinále. Neubrala nohu z plynu, nezastavila sa, myslela som si, že ku koncu zápasu znervóznie, ale zakončila impozantne. Toľko sa hovorilo o Serene, o Ruskách, ale kto by bol čakal čínsko-slovenské finále! Je to výborné pre ženský tenis. To malé slovenské dynamo, čo zmenilo raketu za väčšiu, sa teraz nevie zastaviť a ťaží z tej pozitívnej energie."

((video))

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Toni Nadal: Cibulková mi pripomína Rafaela