Tatar pre SME: Toto som chcel predvádzať aj vo Vegas, ale vymenili ma

Hokejista Montrealu Tomáš Tatar sa po návrate do Vegas blysol dvoma asistenciami.
Hokejista Montrealu Tomáš Tatar sa po návrate do Vegas blysol dvoma asistenciami. (Autor: SITA/AP)
Juraj Berzedi|23. dec 2018 o 11:26

Má nábeh na najlepšiu sezónu v NHL.

Rozhovor pre denník SME:

Druhú polovicu minulého ročníka hral za Vegas Golden Knights a dostal sa až do finále o Stanleyho pohár. Pred novou sezónou slovenského hokejistu TOMÁŠA TATARA vymenili do Montrealu, kde zatiaľ prežíva svoju najúspešnejšiu sezónu v NHL.

Do Las Vegas ste prišli prvýkrát po výmene do Montrealu. Na víťazstve 4:3 po predĺžení ste sa podieľali aj dvoma asistenciami. Ako ste návrat prežívali?

„Bolo to krásne. Tešil som sa na fanúšikov, mesto, kamarátov i bývalých spoluhráčov. To, čo sme zažili minulý rok, bolo naozaj neskutočné. Nemusí sa to nikdy zopakovať. Každý rok predsa nehráte finále o Stanleyho pohár. Užíval som si to a mám veľa pekných spomienok.“

Pred zápasom na rozkorčuľovaní ste rozdávali úsmevy na každú stranu. Viackrát ste sa zastavili aj pri bývalých spoluhráčoch. Čo ste si hovorili?

„Boli to klasické podpichovačky. Som rád, že som ich videl. Stále sme v kontakte. Sú to skvelí ľudia. Na ľade medzi nami panuje rivalita, ale mimo neho sme dobrí kamaráti.“

V Montreale ste v 37 zápasoch získali 26 kanadských bodov (12 gólov a 14 asistencií) a postupujte k prekonaniu svojej bodovo najúspešnejšej sezóny, keď ste ešte pred štyrmi rokmi v Detroite nazbierali 56 bodov. Vďaka čomu sa vám tak darí?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar pre SME: Toto som chcel predvádzať aj vo Vegas, ale vymenili ma