Postavia mu sochu v Starej Ľubovni? Drahovský chce na ME písať históriu

Tomáš Drahovský.
Tomáš Drahovský. (Autor: instagram/draho16futsal)

Slovenský reprezentant bol hosť v tolkšou Z voleja.

BRATISLAVA, AMSTERDAM. V slovenskom futsalovom tíme je nepochybne najznámejšou persónou. Tomáš Drahovský hrá najlepšiu súťaž na svete v Španielsku a patrí medzi jej najväčšie hviezdy. 

V štrnástich kolách aktuálnej sezóny dal už trinásť gólov, pričom najlepší strelec má na konte len o jeden zásah viac.

Aktuálne vymenil dres tímu Catgas Santa Coloma z predmestia Barcelony za reprezentačný. Slovensko pomohol dostať historicky prvýkrát na ME vo futsale a po remíze s Poľskom hrá dokonca o senzačný postup zo skupiny.

Deň po zápase bol hosťom tolkšou Z Voleja na instagramovom účte Sportnet.sk. Na otázky Stanislava Benčata odpovedal z hotela v Amsterdamu, kde je spoločne ubytovaných sedem tímov s výnimkou domáceho Holandska.

Druhá polovica býva v Groningene.

"V krajine je lockdown a po piatej večer je všetko zatvorené. Fungujeme viac-menej v bubline, presúvame sa len medzi izbou a halou," povedal na úvod.

Čo sa dozviete v šou Z voleja s Tomášom Drahovským?

  • Prečo má remíza s Poliakmi rovnakú hodnotu ako víťazstvo?
  • Môžu Chorváti vyrozumieť signály v slovenčine?
  • Postavia mu v Starej Ľubovni sochu?
  • Je s ním na izbe Gáborík?
  • So sestrou ktorého spoluhráča vychádza najlepšie?
  • Aký individuálny šport hral, kým presedlal z veľkého futbalu na futsal?
  • Prečo ho volajú pichichi?
  • Prečo (nie) je Santa Columa ako Dúbravka?
  • Čaká na ponuku z FC Barcelona?
  • Ako ľudia v Barcelone prežívali odchod Lionela Messiho?
  • Dodržiavajú v Španielsku pandemické opatrenia?
  • Koľko správnych odpovedí mal v záverečnom športovom kvíze?

Slováci majú po dvoch zápasoch na ME jeden bod za remízu, v prípade sobotňajšej výhry nad Chorvátskom postúpia do štvrťfinále.

"Samozrejme, že sme chceli zvíťaziť, ale vedeli sme, že bude pre nás dobrá aj remíza a všetky žetóny budú v hre s Chorvátskom. Všetci sa tešíme, pretože sa môže opäť písať história. Vyvíja sa to krásne, keďže prvý zápas sme prehrali a druhý remizovali, tak ak to pôjde takto ďalej, tretí vyhráme a pôjdeme ďalej," vravel autor druhého gólu do siete Poliakov.

Jeho zatiaľ jediný zásah na turnaji bol navyše vyhodnotený ako najkrajší gól daného hracieho dňa. 

"Vybehlo mi to viackrát na Instagrame, takže som ho mal možnosť vidieť aj spätne. Určite si však chcem pozrieť aj celý zápas a zhodnotiť si ho. Gól určite patrí medzi tie krajšie v mojej kariére," skromne priznal.

"Niektorí spoluhráči mi zablahoželali, iní zase podpichovali," dodal.

Ďalšie zásahy sa od neho očakávajú v sobotu. Hoci Chorváti budú papierovými favoritmi, Slováci sa rozhodne vopred nevzdávajú.

"Sú technicky vyspelé mužstvo, mohla by tak na nich platiť dôrazná hra a väčšie nasadenie. Automaticky, ako sa radi hrajú s loptou v útoku, nie vždy sa im potom chce vracať do defenzívy, čo bolo vidieť aj proti Rusku," poznamenal.

Prvé dva duely sa hrali pred prázdnymi tribúnami, aktuálne je však v hre aj možný návrat fanúšikov, čo by Drahovský s celým tímom uvítal.

"Bolo by to skvelé. Je to totiž zvláštne, najmä v hale pre 10-tisíc ľudí, prísť do miestnosti a hrať zápas majstrovstiev Európy len pred kartónmi. S divákmi by boli všetky zápasy ešte zaujímavejšie a mali by väčší náboj," vraví.

So spoluhráčmi si uvedomujú, že sú na dosah veľkého úspechu pre Slovensko a môžu tak spropagovať šport, ktorý aj vinou pandémie neprežíva najľahšie obdobie.

"Vieme, že futsal nemá veľkú popularitu a nedostáva veľký priestor v televíziách, čo je škoda. Je to totiž krásny a dynamický šport, v ktorom sa stále niečo deje.

Dúfam, že šampionát či prípadný postup pomôže, aby ľudia zistili, aký krásny šport existuje a budú ho vyhľadávať častejšie. Každý už totiž v živote hral futsal, bežne sa hráva na každej základnej škole, napriek tomu ho ľudia poznajú ako skôr futbal v hale. Verím, že teraz na EURO získame pre futsal fanúšikov."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Postavia mu sochu v Starej Ľubovni? Drahovský chce na ME písať históriu