Malá dedina si vybojovala zápas proti Slovanu. Celý sa trasiem, vravel starosta

Radosť z postupu.
Radosť z postupu. (Autor: Michal Nociar)
Ivan Mriška|4. aug 2021 o 20:00

V Málinci sa vraj bude oslavovať a piť do rána.

MÁLINEC. Do 1. kola Slovnaft Cupu nastupovali s malou dušičkou, chceli prekvapiť. A podarilo sa. Futbalisti TJ Jednota Málinec zdolali favorizovaného treťoligistu FK Podkonice 2:1 po pokutových kopoch a vybojovali si zápas proti Slovanu Bratislava.

Triumf štvrtoligistu je o to cennejší, že od 40. minúty hral oslabený o vylúčeného hráča.

„Celý sa trasiem, mám zimomriavky. Pre našu malú obec je to najväčší úspech v histórii klubu,“ dojato vravel prezident klubu a starosta obce Igor Lacko.

Prezident: Je to pre nás historický okamih

Viac z hry mali po celý čas hostia z Podkoníc, ktorí sa v 66. minúte ujali vedenia. V 74. minúte však po ojedinelej akcii vyrovnal Filip Blahuta a poslal duel do penaltového rozstrelu.

„Chlapci podali životný výkon a skláňam pred nimi klobúk dole. Napriek tomu, že ich bolo menej, bojovali ako levy. Je to pre nás historický okamih a odmena za dlhoročnú poctivú prácu.

Minulý rok sme chceli zorganizovať oslavy 90. rokov organizovaného futbalu, no pre pandémiu sa neuskutočnili. Takto si to však nádherne vynahradíme,“ prezradil.

Futbalisti Málinca premenili všetky penalty a rozstrel vyhrali 5:3. Zápas proti Slovanu Bratislava bude pre nich splneným snom.

„Znie to ako rozprávka, stále tomu nemôžem uveriť. Ja aj tréner sme veľkými fanúšikmi Slovana a len keď tu zaparkuje autobus, budeme hotoví. To, že najlepší slovenský klub z hlavného mesta bude hrať v Málinci je niečo neuveriteľné,“ prezradil.

Budú piť do rána

Obec s 1500 obyvateľmi nikdy proti zástupcovi najvyššej súťaže nehrala.

„Pre dedinu to bude obrovská slávnosť. Mne tridsať minút po zápase volali ľudia, kde si majú kúpiť lístky. Očakávam, že k nám na futbal príde dvetisíc divákov,“ myslí si.

Výsledok podľa neho nebude podstatný. Pre dedinských hráčov zo štvrtej ligy to bude zážitok na celý život.

„Neviem či si chalani zoberú zajtra dovolenku, ale v Málinci sa bude piť do rána. Koncom týždňa potom vybavíme nejakú regeneráciu na kúpalisku,“ pousmial sa.

Starosta nedával Slovnaft Cupu pred štartom sezóny veľkú váhu, prioritou pre neho bola liga, v ktorej chcú Málinčania skončiť do ôsmeho miesta.

„Keď som sa dozvedel, že v druhom kole môžeme dostať Slovan, môj milovaný klub, hneď som zmenil názor. Toto bude prvý zápas v mojom živote, keď nebudem fandiť Slovanu, ale jeho súperovi,“ uzavrel Lacko.

Výsledky zo Slovnaft Cupu nájdete TU

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Malá dedina si vybojovala zápas proti Slovanu. Celý sa trasiem, vravel starosta