Titulový súboj má len vďaka privilégiu, hovorí Ferguson o Chandlerovi

Tony Ferguson.
Tony Ferguson. (Zdroj: Zuffa/UFC)
Daniel Stankovič|14. máj 2021 o 17:27 (aktualizované 14. máj 2021 o 17:27)

„Súboj o titul si dostal len preto, že máš privilégium od Dana Whitea“, povedal Ferguson na margo titulovej šance pre Michaela Chandlera.

TEXAS. Blížiaci sa turnaj UFC 262 prinesie už v nedeľu ráno odpoveď na otázku, kto bude novým šampiónom ľahkej váhy.

Po viac než troch rokoch spoznajú fanúšikovia nového kráľa váhovej kategórie do 70 kilogramov. Uvoľnený trón po fenomenálnom Khabibovi Nurmagomedovi, ktorý sa koncom minulého roka rozlúčil s profesionálnou kariérou, obsadí víťaz z dvojice Charles Oliveira (30-8-1 MMA) a Michael Chandler (22-5 MMA).

Pre Chandlera pôjde o historicky moment, kedy už vo svojom druhom vystúpení v najlepšej organizácii MMA môže získať jej titul. Naposledy sa podobný husársky kúsok podaril pred skoro pätnástimi rokmi Andersonovi Silvovi.

Zaujímavosťou je, že v hlavnom predzápase večera sa predstaví aj Tony Ferguson (25-5 MMA), elitný bojovník, ktorý ešte prednedávnom držal šnúru dvanástich víťazstiev v rade v UFC, no ani vďaka tomu sa nikdy nedočkal zápasu o právoplatný titul ľahkej divízie.

Práve z tohto dôvodu sa slovne pustil na tlačovej konferencii Tony Ferguson do Michaela Chandlera.

„Vyhýbal si sa mi Chandler, rovnako ako každý v tejto miestnosti okrem neho (Charles Oliveira, pozn. red.). Budem úprimný, povedal si nie zápasu. Súboj o titul si dostal len preto, že máš privilégium od Dana Whitea,“ nebral si servítku pred ústa Ferguson.

Počas jedenástich rokoch v americkej organizácii sa Ferguson zaskvel nielen ako skvelý bojovník, ale tiež ako muž, čo nikdy nepovedal nie zápasu. Práve to ho stálo minuloročný stret so šampiónom Khabibom, keď medzičasom prijal ponuku na smolný súboj s Justinom Gaethjem.

Dana White mal pravdu, keď povedal, že všetko je o načasovaní. Nebolo mi súdené mať titul. Dal som každému šancu? Som vďaka tomu úžasný? Nie, nie som.

To však v Tonyho prípade bol len vrchol ľadovca. V apríli 2018 sa zranil len pár dní životným zápasom, vtedy išlo o kuriózne zranenie spôsobené zakopnutím o kábel v televíznom štúdiu.

Iný deň to zas pokazil kameraman, keď som sa kvôli nemu potkol o kábel. Je to vlastne vtipné, pretože Boh nám nikdy nenaloží viac, než sme schopní zniesť. Minulý rok som mal toho veľa, avšak rok 2021 bude môj,“ zakončil Ferguson.

Hoci okolnosti v súčasnosti nie sú pre 37-ročného zápasníka po dvoch prehrách ružové, sobotný duel proti Beneilovi Dariushovi môže byť tým správnym nakopnutím v ceste muža s prezývkou "El Cucuy" prebojovať sa ešte raz k titulovej šanci.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Titulový súboj má len vďaka privilégiu, hovorí Ferguson o Chandlerovi