Titov a ďalší bývalí hráči žalujú NHL, žiadajú 5 miliónov

German Titov je momentálne trénerom Novokuznecka.
German Titov je momentálne trénerom Novokuznecka. (Autor: SITA)
SITA|11. feb 2015 o 12:39

Niekdajší hokejisti tvrdia, že vinou profiligy trpia aj stratami pamäte, majú problémy so spánkom a čelia zvýšenému riziku demencie či Alzheimerovej choroby.

NEW YORK. Skupina 29 bývalých hokejistov vrátane víťazov Stanleyho pohára Edwina Vernona Westfalla a Roberta Goringa, legendy Vancouveru Richarda Brodeura alebo ruského centra a v súčasnosti trénera Germana Titova podalo na súde v Minnesote žalobu na NHL.

Vedenie súťaže podľa nich nedostatočne chránilo žalujúcich hráčov pred rizikami opätovných zranení hlavy počas ich kariéry. V žalobe síce nie sú vyčíslené špecifické finančné požiadavky, no uvádza sa v nej: "Celková suma presahuje 5 miliónov dolárov bez zarátania ďalších nákladov, úrokov a poplatkov".

NHL podľa žaloby neprijala dostatočné kroky na to, aby ochránila, varovala či vzdelávala hráčov v tejto oblasti. Následkom toho boli vraj dlhotrvajúce zranenia a bolesti.

Niekdajší hokejisti tvrdia, že vinou profiligy trpia aj stratami pamäte, majú problémy so spánkom a čelia zvýšenému riziku vzniku neurodegeneratívnych porúch a chorôb vrátane demencie či Alzheimerovej choroby. Vedenie súťaže na žalobu zareagovalo žiadosťou o jej zamietnutie. Predstavitelia súťaže prípad nekomentovali.

Pod žalobu sa okrem spomenutého kvarteta podpísali aj Greg Adams, Rick Berry, Shawn Chambers, Todd Elik, Mark Hardy, Michael Hartman, Todd Harvey, Tony Horacek, Garry Howatt, Dave Hutchinson, Jean Francois Jomphe, Edward Kennedy, Mike Lalor, Darren Langdon, Manny Legace, Jamie Lundmark, Sergio Momesso, Jeff Parker, Stephen Patrick, Craig Redmond, Terry Ruskowski, Brian Savage, Jeffrey Shevalier, Turner Stevenson a Todd Warriner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Titov a ďalší bývalí hráči žalujú NHL, žiadajú 5 miliónov