Nitre pomohli covidové dresy. Miškovec prehrával 0:5 a takmer vyrovnal

Hráči HK Nitra nastúpili v dresoch so symbolom koronavírusu.
Hráči HK Nitra nastúpili v dresoch so symbolom koronavírusu. (Autor: TASR)
TASR|11. dec 2020 o 20:30

Liptáci po prestrelke v Poprade stále bez výhry.

ZVOLEN. Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v 21. kole Tipos extraligy nad DVTK Jegesmedvék Miškovec 5:4.

Slovenský tím v zápase dominoval, keď po dvoch tretinách vyhrával suverénne 5:0. V tretej časti sa ale maďarský klub nečakane dostal do zápasu štyrmi gólmi. Ani v záverečnom power-play nedokázal doviesť duel do remízy.

Nitra nastúpila na piatkový duel v špeciálnych dresoch so symbolom koronavírusu. V súboji s Banskou Bystricou sa natrápila a zvíťazila až po predĺžení.

Gólová prestrelka v Poprade napokon skončila víťazstvom domácich, hostia z Liptovského Mikuláša si tak ani na devätnásty pokus nepripísali víťazstvo do tabuľky.

Popradčania si tak upevnili postavenie na čele tabuľky. Vedú o sedem bodov pred Nitrou.

Detva triumfovala na košickom ľade 3:0 a predĺžila tak víťaznú sériu na štyri zápasy, brankár Roman Petrík si pripísal druhé čisté konto v sezóne.

Trenčín nezvládol domáci súboj, keď podľahol Michalovciam a a prehral po šiestich víťazných zápasoch v sérii.

Nové Zámky prehrali vo štvrtkovej predohrávke Slovanu Bratislava 1:2.

Tipsport liga - 21. kolo

HKM Zvolen - DVTK Jegesmedvék Miškovec 5:4 (3:0, 2:0, 0:4)

Góly: 5. Ivan (McPherson, Zuzin), 7. R. Bondra (Zuzin, Nuutinen), 20. Mikúš (Kelemen, R. Bondra), 31. R. Bondra (Kelemen, Mikúš), 40. Mikúš (Ivan, Helewka) - 43. Wehrs (Egle, Lövei), 50. Wehrs (Szirányi, Osterberg), 53. Rokaly (B. Magosi, K. Csányi), 58. Osterberg (Jordan). Rozhodovali: T. Orolin, M. Valach - Jurčiak, Stanzel, vylúčení na 2 min: 4:3, vyššie tresty: Hraško 10 minút OT za bitku - Wehrs 10 minút OT za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.

Zvolen: Rahm - Hatala, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško - Kelemen, Mikúš, R. Bondra - Nuutinen, Zuzin, McPherson - Ďuriš, Helewka, Stupka - Marcinek, Tibenský, Chlepčok

Miškovec: Rajna - Wehrs, Szirányi, Rauhauser, Kiss, Láda, Vojtkó - K. Csányi, Osterberg, Jordan - Révész, Vas, Egle - Rokaly, Galanisz, B. Magosi - Ritó, Miskolczi, Lövei

Hlasy po zápase:

Peter Oremus, tréner Zvolena: "Zápas vždy trvá 60 minút a keď je predĺženie, tak aj päť minút navyše. Koncentrácia musí byť počas celého zápasu. Tie veci, ktoré sa nám stali v tretej tretine sa nám nemôžu stávať. Jednoznačne si to zajtra vysvetlíme. Z našej strany zápas trval iba dve tretiny, hoci trvá tri tretiny. Tri body sú pekné, no len za dve tretiny. Máme skúsené mužstvo na to, aby sme si puk udržali a neodhadzovali ho. Nemali sme dôvod na panikárenie."

Dave Allison, tréner Miškovca: "Za stavu 5:0 sme v tretej tretine hlavne chceli ukázať dobré striedania a hráči sa postupne začali vracať k svojej hre. Začali sa podporovať, podarilo sa im streliť štyri góly a mali sme niekoľko veľmi dobrých šancí aj na vyrovnanie. Pre náš tím je to krok správnym smerom. Chceli sme sa dobre pripraviť na nedeľný zápas, a to sme urobili. Dokázali sme sa vrátiť do zápasu a pomýšľať na body. Ukázali sme charakter tímu a vôľu zlepšovať sa."

HC Košice - HC 07 Detva 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Góly: 38. Sýkora (Valent), 54. Cox (Charbonneau, V. Fekiač), 60. Downing (V. Fekiač). Rozhodovali: Snášel, Goga - Šoltés, Beniač, vylúčení: 6:3 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1.

HC Košice: Riečický - Pavlin, Baránek, Michalčin, Růžička, Slovák, Deyl, Nemčík - Réway, Mráz, Chovan - Belluš, Vrábeľ, Jokeľ - Milý, Kiss, Klhůfek - Krasničan, Havrila, Frič

HC 07 Detva: Petrík - F. Fekiač, Lalík, Rymsha, Rais, Gachulinec, Korím, Jendroľ, Bakala - Ščurko, V. Fekiač, Ľupták - Charbonneau, Čacho, Cox - Downing, Valent, Sýkora- Askarov, P. Halama, Klíma

Hlasy po zápase:

Jan Šťastný, tréner HC Košice: "Vedeli sme, že nás nečaká nič jednoduché. Detva hrá výborný, nátlakový hokej. My sme dnes neodohrali zlý zápas, no rozhodlo to, že sme zo šancí v prvej tretine nešli do vedenia. Súper si počkal na šancu a o víťazstve rozhodol po našich chybách. Hráči zo seba vydali maximum, no nenašli sme recept na výborného brankára Petríka. Naša séria sa skončila, ale určite sa z toho otrasieme a v nedeľu zabojujeme o víťazstvo."

Ernest Bokroš, tréner HC 07 Detva: "Toto víťazstvo si veľmi vážime. Dnes sme potvrdili výkony z nedávnych zápasov a ako tréner som rád, že po prehrách z úvodu sezóny sme na víťaznej vlne. Hráči si to však zaslúžia, hrajú dobrý hokej. Veľmi dobre hráme v defenzíve a k tomu pridávame góly v hre päť na päť i v presilovkách. Z našej strany veľká spokojnosť, ale zároveň stále aj pokora, pretože získavať body v extralige je stále ťažšie a ťažšie."

HK Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Góly: 41. Rehuš - 25. Šoltés (Hickmott, McCormack), 43. Lalancette. Rozhodovali: Výleta, J.Tvrdoň - Synek, Frimmel, vylúčení na 2 min: 5:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

Trenčín: Valent - Lemcke, Ackered, Bokroš, Zeleňák, Rajnoha, E.Švec, Ilenčík - Alderson, Kettunen, Okuliar - Sádecký, Paukovček, Hecl - Valach, Rehuš, Bezúch - Kukuča, J.Švec, Ferényi

Michalovce: Tomek - McCormack, Southorn, Ventelä, Mihálik, Louis, Zekucia, Ťavoda, Ragan - Hickmott, Lalancette, Erkinjuntti - Regenda, Suja, Šoltés - Bartánus, Mlynarovič, Takáč - Torok, Češík, Chalupa

HK Poprad - MHK 32 Liptovský Mikuláš 5:4 (1:1, 3:1, 1:2)

Góly: 1. Dalhuisen (Vandas, Preisinger), 27. Handlovský (Dalhuisen, Zagrapan), 34. Handlovský (Vandas, Brejčák), 35. Skokan (Haščák, Svitana), 52. Tavi (Zagrapan, Livingston) - 14. Portokalis, 24. Tullio (Portokalis), 53. Portokalis (McShane), 54. Hamráček (Bača, Lištiak). Rozhodovali: Štefik, Korba - Kacej, Gegáň, vylúčení: 4:5, presilovky: a oslabenia: 0:0.

Poprad: Vošvrda - Ulrych, Drgoň, Dalhuisen, Brejčák, Repe, Hudec, Kramár, Hajnik - Svitana P., Skokan, Haščák - Vandas, Preisinger, Handlovský - Tavi, Zagrapan, Livingston - Paločko Matúš, Bjalončík, Paločko Matej.

L. Mikuláš: Kaarlehto - Pavúk, Kurali, Valtola, Petran, Mezovský, Jesus, Bača, Rusina - Štrauch, Oško, Huna Rud. - Hamráček, Lištiak, Surový - Portokalis, McShane, Tullio - Haluška, Uhrík, Kalousek.

Hlasy po zápase:

Peter Mikula, tréner Popradu: "Ťažko sa mi hľadajú slová. Nechcem znižovať výkon súpera. Hokejovo sme boli lepší, ale bola to "trápenka". Hráči si myslia, že porazíme každého súpera rozdielom triedy. Zápas sme uhrali s tromi bodmi, to môžem byť spokojný, ale čo sme za stavu 5:2 povymýšľali za originality, tak to je na zamyslenie."

Milan Jančuška, tréner Liptovského Mikuláša: "Prehrali sme, takže spokojní nie sme. V druhej tretine sme robili zbytočné chyby, po ktorých sme inkasovali a Poprad nám gólovo odskočil. Je to škoda, lebo aj napriek tomu, že sme sa vrátili do zápasu, sme nebodovali. Som sklamaný aj nahnevaný."

HK Nitra - HC 05 Banská Bystrica 2:1 po predĺžení (1:0, 0:1, 0:0, 1:0)

Góly: 16. Slovák (Cardwell, Tvrdoň), 64. Lantoši (Tvrdoň) - 38. Breton (Petrinec, Winquist). Rozhodovali: Müllner, P. Šefčík - Orolin, J. Šefčík, vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.

Nitra: Cowley - Mezei, Cardwell, Švarný, Bodák, Vitáloš, Zech, Pupák - Tvrdoň, Slovák, Hrnka - Kollár, Šťastný, Lantoši - Sýkora, Šiška, Žitný - Múčka, Čaládi, Minárik - Gubo

Banská Bystrica: Vay - Ďatelinka, Žiak, Breton, Petrinec, Demo, Hudec, Zubák - Kabáč, Tamáši, Faško-Rudáš - Mistele, Winquist, Lamper - Kraut, Róbert Huna, Vybiral - Výhonský, Šimun, Melcher - K. Gábor

Hlasy po zápase

Dušan Milo, asistent trénera Nitry: "Videli sme dobrý zápas. Diváci, ak by tu dnes boli, by si určite prišli na svoje. Sme radi za dva body, ale dali sme príliš veľa šancí súperovi v prečísleniach. S lepším tímom by sa nám to vypomstilo, musíme na tom pracovať, lebo to sa nám stávať nemôže."

Rastislav Paľov, tréner Banskej Bystrice: "Zase sme odohrali dobrý šesťdesiatminútový zápas. Nitre sme boli vyrovnaným súperom. Druhýkrát sme prehrali predĺženie. Za chalanov ma to veľmi mrzí, lebo rovnako ako proti Košiciam, aj v Nitre odviedli dobrý výkon. Bojovali jeden za druhého a bolo vidieť, že idú za jedným cieľom ako jeden tím. Podržal nás aj brankár Vay. Verím, že na tieto dva zápasy nadviažeme aj v ďalších dueloch a dotiahneme ich do víťazného konca."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Nitre pomohli covidové dresy. Miškovec prehrával 0:5 a takmer vyrovnal