Miškovec zdolal majstra z Bystrice aj so sedemnástimi hráčmi a je na čele tabuľky

Hokejisti Miškovca.
Hokejisti Miškovca. (Autor: DVTK JEGESMEDVÉK)
Sportnet|24. sep 2019 o 20:08

Slovenská liga má nečakaného lídra.

BRATISLAVA. Hokejová Tipsport liga 2019/2020 má po utorku nového lídra. Ziskom dvoch bodov sa ním stali hráči maďarského Miškovca, ktorí zvíťazili na ľade majstrovskej Banskej Bystrice 3:2 po predĺžení.

Miškovec má na čele tabuľky 12 bodov a lepšie skóre ako Košice, tretie sú Michalovce a Banská Bystrica zostala na štvrtej priečke.

Po bezgólovej prvej tretine hostia viedli pod Urpínom zásahmi Francisa Beauvillera a Bálinta Magosiho z 27. resp. 30. minúty, ale Bystričania ešte pred druhou sirénou vyrovnali.

Najprv v 32. min dosiahol premiérový tohtosezónny gól Miloš Fafrák a o necelú minútu neskôr Jordan Hickmott v presilovke vyrovnal na 2:2.

Keďže v tretej tretine už gól nepadol, na rad prišlo predĺženie a v jeho 99. sekunde víťazný gól hosťujúceho Ryana Harrisona.

Tipsport liga - predohrávka 13. kola

Banská Bystrica - Miškovec 2:3 pp (0:0, 2:2, 0:0 - 0:1)

Góly: 32. Fafrák (Tamáši, Nemčík), 33. Hickmott (Southorn, Jääskeläinen) - 27. Beauvillier (Ross, Dudás), Magosi (D. Kiss), 62. Harrison (Beach, Ross).

Rozhodovali: Štefik, Stano - D. Konc, J. Konc, vylúčenia: 5:6 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2086 divákov.

Banská Bystrica: Beskorowany - Biro, Mihálik, J. Brejčák, Southorn, Ďatelinka, Nemčík, Petrinec - Lamper, A. Šťastný, Jääskeläinen - Hickmott, Wahl, Šoltés - Fafrák, Tamáši, Bartánus - Róth, Gabor, Kabáč

Miškovec: Rajna - Dudás, Ross, Vandane, Göz, D. Kiss, Láda, Vojtkó - Reszegh, Vas, Rodman - Beach, Galanisz, Magosi - Beauviller, Harrison, Ritó - P. Kiss

Hlasy po stretnutí

/Zdroj: TASR/

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: "Miškovec k nám prišiel iba so sedemnástimi hráčmi. Chceli sme mať vysoké tempo hry, ale prakticky sme sa k ničomu nedostali, okrem desiatich minút v druhej tretine, počas ktorých sme hrali dobre. Prehrávali sme 0:2, no vyrovnali sme na 2:2 a mysleli si, že môžeme vyhrať v riadnom hracom čase alebo v predĺžení, no nestalo sa tak. V tretej tretine sme nevyužili viacero šancí. Sme sklamaní. Musíme sa pohrať ešte so zložením pätiek. Viac očakávam od prvej formácie. Presilovky sú v poriadku, ale hru piatich proti piatim musíme zlepšiť."

Marcel Rodman, tréner Miškovca: "Sme šťastní, že sme v Banskej Bystrici vyhrali a získali dva body. Každý tím musí byť s dvomi bodmi z ľadu majstra spokojný. V tejto časti sezóny sa vyskytuje v našej hre veľa chýb, to sa stalo aj nám, ale celkovo hráme každým zápasom lepšie a lepšie, ako tím rastieme. Pred pár dňami sme prehrali v Nitre aj keď sme viedli 2:0, teraz sme za stavu 2:0 pre nás tiež o výsledok takmer prišli, no nakoniec sme vyhrali. Zajtra si dáme deň voľna a potom sa už musíme vrátiť k poctivej práci."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Miškovec zdolal majstra z Bystrice aj so sedemnástimi hráčmi a je na čele tabuľky