Novinky v hokejovej lige? Maďarské kluby aj zápas pod holým nebom

Šéf Pro-Hokeja Richard Lintner.
Šéf Pro-Hokeja Richard Lintner. (Autor: TASR)
SITA|12. sep 2018 o 14:31

Do nadnárodnej Ligy majstrov sa prebojuje najlepší slovenský klub.

BRATISLAVA. Po sérii predohrávok s reprezentáciou do 20 rokov sa v piatok 14. septembra naplno rozbehne nová sezóna hokejovej Tipsport ligy.

V hre bude všetkých dvanásť klubov vrátane dvojice nováčikov z Maďarska - majstrovská Banská Bystrica hostí Liptovský Mikuláš, v Košiciach sa predstaví Zvolen, Žilina privíta Detvu, do Nitry pricestuje maďarský Miškovec, v Budapešti proti domácemu MAC nastúpia Nové Zámky a na ľade Trenčína sa predstaví Poprad.

Tlačová konferencia pred začiatkom Tipsport ligy 2018/2019 (Najlepšie momentky): fotogaléria

12.9.2018

Základná časť TL potrvá do 26. februára 2019, nasledovať bude predkolo play-off (1. - 7. marca), štvrťfinále (9. - 22. marca), semifinále (24. marca - 6. apríla) a finále vyraďovacej časti (9. - 20. apríla).

Najhorší slovenský tím z najvyššej súťaže nastúpi v baráži (12. - 23. marca) proti víťazovi play-off I. ligy.

"Teší ma, že sa liga rozrastá za hranice naše krajiny, čo je veľmi pozitívny fakt.

Pozorne som sledoval prípravu všetkých mužstiev a som presvedčený, že konfrontácia elitných maďarských celkov s našimi tímami bude pre fanúšikov veľmi zaujímavá.

Pozitívne vnímam aj rastúcu ekonomickú stabilitu jednotlivých mužstiev, z ktorej plynú kladné dôsledky v zmysle stúpajúcej športovej kvality našich tímov,“ poznamenal Richard Lintner, šéf spoločnosti Pro-Hokej, ktorá riadi najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž.

Pripomenul tiež, že do nadnárodnej Ligy majstrov sa prebojuje najlepší slovenský klub po skončení celej súťaže.

Novinka Winter Classic

Nová sezóna so sebou prináša niekoľko noviniek. Okrem spomenutého rozšírenia súťaže o dva kluby zo zahraničia bude novinkou organizácia stretnutia na otvorenom štadióne tzv. Winter Classic.

Viac o akcii šéf súťaže Richard Lintner prezradí v druhej polovici októbra.

Hrať by sa malo počas prvého februárového víkendu a okrem jedného ligového stretnutia sa na bližšie neurčenom futbalovom štadióne uskutočnia aj ďalšie akcie, možno aj istá forma Zápasu hviezd či legiend.

Pohár Vladimíra Dzurillu

Aj tentokrát víťaz Tipsport ligy získa Pohár Vladimíra Dzurillu, po novom má meno aj trofej určená víťazovi základnej časti.

V stredu ju pokrstili po niekdajšom útočníkovi Dušanovi Pašekovi staršom, ktorý pracoval aj ako prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Na slávnostnom akte nechýbala jeho mama Irma Pašeková a syn Dušan Pašek mladší.

"Ďakujem za úctu, ktorú mu všetci vzdávajú tým, že po ňom pomenovali túto trofej. Nedávno uplynulo 20 rokov, odkedy sa na nás pozerá zhora a isto sa z toho teší," povedal Dušan Pašek mladší.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Novinky v hokejovej lige? Maďarské kluby aj zápas pod holým nebom