Detva doma porazila Nové Zámky a otočila stav série vo svoj prospech

Zľava: Radovan Puliš a Ladislav Ščurko, obaja z HC 07 Detva a Martin Jakúbek z MHC Mikron Nové Zámky počas tretieho zápasu predkola play-off hokejovej Tipsport ligy medzi HC 07 Detva - MHC Mikron Nové Zámky. Detva, 4. marec 2019.
Zľava: Radovan Puliš a Ladislav Ščurko, obaja z HC 07 Detva a Martin Jakúbek z MHC Mikron Nové Zámky počas tretieho zápasu predkola play-off hokejovej Tipsport ligy medzi HC 07 Detva - MHC Mikron Nové Zámky. Detva, 4. marec 2019. (Autor: Peter Rusko SITA)
Sportnet|4. mar 2019 o 21:01

Podpoľanci môžu svoj prvý mečbal využiť už v utorok 5. marca.

DETVA. Hokejisti Detvy dokázali v treťom zápase predkola play-off zvíťaziť nad Novými Zámkami 4:2 a ujali sa vedenia v sérii 2:1 (hrá sa na tri víťazstvá). Pritom to boli hostia, ktorí otvorili skóre pondelkového stretnutia.

Peknú prihrávku Bajteka zužitkoval na gól Tomáš Urban. Domáci odpovedali až v prostrednej časti hry, keď dvoma gólmi z hokejok Radovana Puliša a Ladislava Ščurka otočili stav zápasu.

Iskierku nádeje pre hostí vykresal v 49. min Eduard Šimun, no v poslednej tretine sa obaja spomínaní strelci Detvy presadili ešte raz a spečatili tak víťazstvo domáceho mužstva.

Podpoľanci môžu svoj prvý mečbal využiť už v utorok 5. marca na domácom ľade.

Tipsport liga 2018/2019 - predkolo play-off - tretí zápas:

HC 07 Detva - MHC Mikron Nové Zámky 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Góly: 21. Puliš (Murček), 40. Ščurko (Puliš, Martin Chovan), 47. Ščurko (Betker), 60. Puliš - 17. Urban (Bajtek, Kudla), 49. E. Šimun (Hatala, Hruška)

Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 2:0 , oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner, Stano - D. Konc ml., Šefčík, 753 divákov

Detva: R. Petrík - Betker, Martin Chovan, Sládok, Golian, Kuklev, F. Fekiač, D. Jendroľ, Gachulinec - Puliš, Murček, Ščurko - J. Žilka, V. Fekiač, Hodgson - Tibenský, McLean, Král - T. Török, Matúš Chovan. Martin Ďaloga

Nové Zámky: Košarišťan - Andersons, Kudla, Hain, Zaťko, Ordzovenský, Hatala, Dundáček, M. Novák - Bajtek, Urban, Štrauch - Rogoň, Zbořil, Jakúbek - T. Pospíšil, Hruška, E. Šimun - Ondrušek, B. Fábry, Nejezchleb

Hlasy po zápase

Josef Turek, tréner Detvy: "Horšie sme sa rozbiehali, súper výborne bránil stredné pásmo. V ďalšej fáze nám veľmi pomohol gól, ktorým sme sa hneď dostali do zápasu. Chcel by som hráčov pochváliť nielen za to, že hrali dnes výborne presilové hry, ale výborne sme ich aj bránili, padali do striel, blokovali sme strely a takto sa musí hrať play off. Výborne zase zachytal Roman Petrík. To bolo to, prečo sme ten zápas zvládli."

Milan Jančuška, tréner HC Nové Zámky: "Samozrejme, že spokojnosť nemôže byť, lebo sme prehrali dôležitý zápas. Veľmi dobrá prvá tretina z našej strany, viedli sme 1:0 a nie je možné hneď v prvej minúte druhej tretiny dostať gól. Nemôžeme robiť také fauly, aké sme urobili, aby sme dostali v oslabeniach góly a samozrejme veľmi ťažko sa doháňa stav 3:1. Opticky sme boli možno lepší, ale rozhodujú výkony brankárov a rozhodujú góly a v tom sme v dnešnom zápase ťahali za kratší koniec. Samozrejme, nie je to koniec a jediná úloha je teraz urobiť všetko preto, aby sme zajtra boli v poriadku, pripravili sa na zápas. Musíme vyhrať, nič iné neprichádza do úvahy."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Detva doma porazila Nové Zámky a otočila stav série vo svoj prospech