Taktický súboj na východe vyhral Poprad. Michalovce takmer nevystrelili

Momentka zo zápasu Poprad - Michalovce.
Momentka zo zápasu Poprad - Michalovce. (Autor: TASR)
TASR|19. apr 2021 o 20:25 (aktualizované 19. apr 2021 o 22:12)

Domáci zamotali semifinálový boj.

Tipos extraliga - semifinále play off - 3. zápas

Poprad - Michalovce 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)

/stav série: 1:2/

Góly: 3. Haščák (Skokan, Svitana), 14. Handlovský (Vandas) – 8. McCormack (Lalancette)

Rozhodovali: Stano, Tvrdoň - Crman, D. Konc ml.

Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše Mashinter (Poprad) a Louis (Michalovce) 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Poprad: Vošvrda - Drgoň, Brejčák, Seigo, Dalhuisen, Ulrych, Hudec, Kramár - Svitana, Skokan, Haščák - Handlovský, Preisinger, Vandas - Livingston, Zagrapan, Tavi - Mešár, Matej Paločko, Mashinter - Jevoš

Michalovce: Škorvánek - Mihálik, Mudrák, Ťavoda, McCormack, Southorn, Louis, Šedivý, Lačný - Erkinjuntti, Lalancette, Korhonen - Šoltés, Suja, Takáč - Bartánus, Galamboš, Regenda - Mašlonka, Lehtonen, Török

POPRAD. Hokejisti HK Poprad vyhrali tretí zápas semifinále play off Tipos extraligy nad HK Dukla Ingema Michalovce 2:1 a v sérii zápasov prehrávajú už len o jeden duel. Michalovčania totiž vyhrali oba domáce zápasy.

Štvrtý zápas je na programe v utorok 20. apríla o 17.00 h opäť na popradskom ľade.

ONLINE prenos

Svižný začiatok zápasu

Poprad začal na domácom ľade zostra. Už po 32 sekundách hry putoval na trestnú lavicu hosťujúci Mudrák a presilovku využil po presnej strele do hornej časti bránky najlepší strelec súťaže Marcel Haščák.

Michalovčania odpovedali v rovnakom štýle. Prvé vylúčenie Popradu potrestal v 8. minúte s prispením konštrukcie bránky McCormack.

Druhý gól hostí mohla pridať dvojica Mihálik - Takáč, obaja ale svoje šance nevyužili. Louis ale vyhral na začiatku 13. minúty dohodnutý pästný súboj s domácim Mashinterom, aj keď ani jeden nič nepredviedol.

Divadlo viac prospelo Popradčanom. V 14. minúte sa za bránkou uvoľnil zo zovretia Mihálika domáci útočník Vandas a naservíroval ideálny puk medzi kruhy Handlovskému. Ten strelou po ľade prekonal Škorváneka - 2:1.

46 minút bez gólu

Ešte v prvej tretine sa mohol do listiny strelcov zapísať osamotený Vandas. Brankára Michaloviec však neprestrelil.

V závere úvodného dejstva mal Poprad po faule na Vandasa k dispozícii trestné strieľanie. Kapitán Svitana ho však nepremenil.

V ďalšom priebehu zápasu sa nehral otvorený hokej, skôr taktický boj. Útočníci sa preto dostávali do streleckých pozícií iba sporadicky.

Viac práce mal hosťujúci brankár Škorvánek. Popradčania mali navrch aj vďaka dvom početným výhodám. Hostia vystrelili do konca zápasu len trinásťkrát.

Do najväčšej príležitosti sa ale paradoxne dostali hostia, a to počas presilovky domácich v druhej tretine. Drgoň zle rozohral vo vlastnom obrannom pásme a Vošvrda hasil pri Korhonenovom zakončení.

V závere tretiny si hostia vzali oddychový čas, ale ani ich hra bez brankára gól nepriniesla. Poprad tak zaknihoval prvé víťazstvo v semifinálovej sérii proti Michalovciam.

Hlasy po zápase

Ján Šimko, asistent trénera Popradu: "Podali sme oduševnený výkon. Sme späť v sérii, za čo sme radi. Víťazstvo je vydreté ale zaslúžené. Chceli sme hrať aktívne celý zápas. Prvú tretinu sme mali veľa príležitostí vrátane trestného strieľania. Verím, že strelecká efektivita postupom času príde. V druhej tretine sme sa menej tlačili do brány, z čoho plynul menší počet streleckých šancí."

Juraj Faith, asistent trénera Michaloviec: "Dnes nie je čo hodnotiť. Boli sme slabším mužstvom. Poprad vyhral zaslúžene. My musíme nájsť znova cestu, ako sa vrátiť na víťaznú vlnu. Treba na to rýchlo zabudnúť. Už od tejto chvíle sa pripravujeme na ďalší zápas. S 13 strelami nevyhráme, je to veľmi málo smerom dopredu. Naším najlepším hráčom bol brankár Škorvánek."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Taktický súboj na východe vyhral Poprad. Michalovce takmer nevystrelili