Michalovce dlho prehrávali, v závere však predviedli skvelý obrat

Momentka zo zápasu Michalovce - Poprad.
Momentka zo zápasu Michalovce - Poprad. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|15. apr 2021 o 19:53

Tri góly strelili za 181 sekúnd.

Tipos extraliga - semifinále - 1. zápas: 

Michalovce - Poprad 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Góly: 55. Takáč (Mudrák), 56. Erkinjuntti (Korhonen, Lalancette), 58. Šoltés (Suja, Ťavoda) - 24. Handlovský (Haščák, Seigo).

Rozhodovali: Baluška, Novák - Synek, Kacej, vylúčení: 3:5 na 2 min., navyše Ťavoda (Mich.) a Preisinger (Pop.) 10 min. OT za bitku, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

/stav série: 1:0/

Michalovce: Škorvánek - Mudrák, Mihálik, McCormack, Ťavoda, Kolusz, Southorn, Šedivý - Korhonen, Lalancette, Erkinjuntti - Takáč, Suja, Šoltés - Regenda, Galamboš, Bartánus - Karaffa, Lehtonen, Mašlonka - Lačný

Poprad: Vošvrda - Brejčák, Drgoň, Dalhuisen, Višnevskij, Seigo, Ulrych, Hudec - Haščák, Skokan, Svitana - Vandas, Preisinger, Mashinter - Handlovský, Zagrapan, Livingston - Matúš Paločko, Matej Paločko, Mešár - Jevoš

MICHALOVCE. Hokejisti Michaloviec zvíťazili v úvodnom domácom semifinálovom zápase Kaufland play off Tipos extraligy nad Popradom 3:1. 

V sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0 na zápasy. Druhý duel je na programe v piatok 16. apríla od 18.00 opäť v Michalovciach.

Prvá tretina priniesla vyrovnaný hokej. Skóre mohol otvoriť Livingston v 5. minúte, ale Škorvánek zmaril jeho šancu. Gól nepriniesla ani príležitosť domáceho Mašlonku, ktorý trafil ľavú žŕdku popradskej bránky.

Gól priniesla až situácia z 24. minúty, keď hosťujúci Handlovský ťažil z nezištnej prihrávky najlepšieho strelca základnej časti Marcela Haščáka. 

Dlhé minúty sa zdalo, že jeho gól bude aj tým víťazným, keďže v dobrej šanci neprekonal brankára Vošvrdu ani domáci útočník Regenda. 

Michalovce sa však nevzdali a v tretej tretine strelili tri góly v priebehu 181 sekúnd. Postupne skórovali Samuel Takáč, Antti Erkinjuntti a Dávid Šoltés.

Gól fínskeho hokejistu ešte museli rozhodcovia potvrdiť, pretože tesne po tom, ako puk prešiel bránkovú čiaru gólman Vošvrda svoju bránku posunul. 

Poprad skúsil hru so šiestimi hráčmi, no vyrovnať sa nepodarilo ani Livingstonovi. Záver ešte spestrila pästná výmena Ťavodu s Preisingerom.

Hlasy po zápase /zdroj RTVS/:

Tomek Valtonen, tréner Michaloviec: "Boli sme trpezliví a vyplatilo sa. Po celý zápas sme tvrdo pracovali. Toľkokrát sme hrali s Popradom, že sa priam dokonale poznáme. Dnes sme mali aj viac šťastia než súper."

Peter Mikula, tréner Popradu: "Zbytočný gól na 1:1 v čase, keď sme mali zápas pod kontrolou. Predtým sme nedali niekoľko vyložených šancí, tie však mali aj domáci. Asi nás šesť minút pred koncom opustilo šťastie.

Výhra domácich je asi zaslúžená. Gól Takáča sa ukazoval ako lacnejší, ale uvidíme, pozrieme si video. Myslím si, že nebude problém motivovať našich hráčov do ďalšieho zápasu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Michalovce dlho prehrávali, v závere však predviedli skvelý obrat