Tičar: Slovan bude v play off. Na sto percent

Rok Tičar dáva rozhodujúci nájazd brankárovi Attemu Engrenovi z Atlantu Mitišči.
Rok Tičar dáva rozhodujúci nájazd brankárovi Attemu Engrenovi z Atlantu Mitišči. (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš|30. nov 2014 o 11:20

V kabíne sedia Rok Tičar a Žiga Jeglič vedľa seba, spolu trávia voľný čas.

V kabíne sedia vedľa seba, hrajú v jednom útoku, spolu trávia voľný čas. Slovinskí hokejisti Rok Tičar a Žiga Jeglič sú ako dvojčatá. V sobotňajšom zápase KHL s Atlantom Mytišči (2:1 po samostatných nájazdoch) strelil 25-ročný center Tičar obidva góly víťazného tímu a aj jeho krajan bol úspešný v nájazdoch.

Bol to pre vás špeciálny zápas?

"Nemyslím si. Bol to zápas ako každý iný. Náš tím tvrdo pracoval, aby prelomil nepriaznivú sériu. Cítili sme, že môžeme vyhrať v riadnom hracom čase, ale nakoniec sme radi aj za dvojbodové víťazstvo po nájazdoch. Nechcem komentovať výkony rozhodcov. Poviem len, že ak aj v ďalších zápasoch zopakujeme takéto výkony, tak sa opäť dočkáme víťazstiev."

Ako ste videli váš prvý gól?

"Pred koncom prvej tretiny som mal po Jegličovej prihrávke najprv šancu pred bránkou, ale puk som netrafil. Keď som ho vzápätí z rohu klziska nahodil k bližšej žrdi, tak som predpokladal, že brankár Engren by mohol mať problémy, lebo predtým vykorčuľoval dopredu. Nakoniec si ho zrazil za chrbát. Šťastný gól. Ale aj také platia. Prišiel v pravej chvíli."

A druhý zásah v piatej sérii nájazdov?

"Videl som ako Jeglič prekonal brankára Mytišči, vypálil mu nad lapačku. Už keď som sa rozbiehal, tak som bol rozhodnutý, že urobím to isté. Vyšlo to."

S Jegličom hráte v jednom útoku, ale predtým vás tréneri zvykli aj rozdeliť. Čo vám viac vyhovuje?

"Jednoznačne, keď sme spolu. Poznáme sa dlhé roky. Spolu sme hrali doma v Jesenici a taktiež v reprezentácii Slovinska. Na ľade by sme sa našli aj poslepiačky."

S 12 bodmi patríte medzi osmičku najproduktívnejších hráčov Slovana. Ako vám osobne vyšiel doterajší priebeh sezóny?

"Som človek, ktorý nikde nie je so sebou spokojný. Viem, že sa môžem zlepšovať. Po troch rokoch v nemeckej DEL som dostal v Slovane veľkú šancu. Chcem pomôcť tímu k postupu do bojov o Gagarinov pohár."

Vaše mužstvo je aj po sobotňajšej výhre v Západnej konferencii stále na poslednom štrnástom mieste. Nie je to stresujúce?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Tičar: Slovan bude v play off. Na sto percent