K jednému postupu pridali ďalší. Malý klub šokoval v pohári veľkého suseda

Obrovská radosť hráčov Tepličky po postupe cez Spišskú Novú Ves.
Obrovská radosť hráčov Tepličky po postupe cez Spišskú Novú Ves. (Autor: facebook OŠK Teplička)
Daniel Dedina|26. júl 2021 o 16:00

V ďalšom kole Slovnaft Cupu vyzve slávnu futbalovú značku.

TEPLIČKA. Už úvodné kolo nového ročníka Slovnaft Cupu prinieslo niekoľko prekvapení. Zaujímavý a nečakaný výsledok sa zrodil na Spiši.

Futbalisti Tepličky účinkovali ešte pred pár týždňami v šiestej lige Spišského oblastného futbalového zväzu.

Po postupe v dlhodobej súťaži zaknihovali cez víkend ďalší výrazný úspech. Tentoraz v pohári.

V okresnom derby dokázali vyradiť favorizovaného suseda zo Spišskej Novej Vsi.

Vyhrať mohol len jeden z rodiny

Priebeh stretnutia dlho nenasvedčoval, že by mohlo dôjsť k prekvapeniu. Hráči treťoligovej Spišskej Novej Vsi šli rýchlo do vedenia a po hodine hry mohli pridať gólovú poistku.

Skúsený Kamil Zekucia, ktorý hrával za Poprad v čase, keď sa mužstvo usilovalo o postup do Fortuna ligy, však nepremenil pokutový kop.

A tak prišiel trest. Teplička v 86. minúte vyrovnala a v následnom penaltovom rozstrele dokonala senzáciu.

Tešiť sa mohol iný Zekucia...

„Tento výsledok vnímam aj z historického hľadiska. Päť rokov sme budovali mužstvo a toto je zadosťučinenie našej práce,“ hrdo vyhlásil prezident OŠK Teplička Ladislav Zekucia.

Spomínaný Kamil, ktorý je synom jeho bratranca, neuspel ani v rozhodujúcej fáze rozstrelu.

Spoločná fotografia futbalistov OŠK Teplička po postupe v Slovnaft Cupe.
Spoločná fotografia futbalistov OŠK Teplička po postupe v Slovnaft Cupe. (Autor: facebook OŠK Teplička)

„Bolo mi ho ľúto, pretože máme blízky vzťah. Už cez polčas som mu vravel, že buď zápas rozhodne, alebo vyrovnáme v poslednej minúte a na jedenástky postúpime,“ usmial sa šéf klubu z Tepličky.

„V zápase bol súper herne lepší, jeho hráči sú lepšie trénovaní. Našim už ku koncu dochádzali sily a museli sme to prestriedať. Ak by sa hralo ešte päť minúť, neviem, či by sme to zvládli,“ priznal Zekucia, ktorý ocenil najmä výkon brankára Tekáča.

„Klobúk dole pred ním. Vychytal nielen jedenástky, ale aj veľa šancí Spišskej počas zápasu,“ poznamenal.

Chcú vyhrať, ale nemajú veľké oči

Spišská Nová Ves predstavuje pre skúseného funkcionára Tepličky najvyššiu okresnú úroveň.

„Máme tam hráčov v mládežníckych kategóriách, kde je o nich dobre postarané a vďaka kvalitným tréningom môžu hrávať vyššie súťaže. Tí, ktorí sa v nich neujali, nastupujú za nás,“ priblížil Zekucia.

Ďalším súperom Tepličky v Slovnaft Cupe bude Lokomotíva Košice. Klub s bohatou históriou, ktorý však momentálne takisto účinkuje v piatej lige.

Trúfajú si na Spiši na ďalší postup?

„Pre nás to bude opäť sviatok. Lokomotíva má veľké meno. Je to klub, ktorý hral v minulosti proti slávnym mužstvám a nastupovali zaň veľké osobnosti ako Ján Kozák, ktorý je rodák od nás zo Spiša.

Vnímame to trocha inak ako Spišskú, tá bola pre nás srdcovka. Chceme si opäť schuti zahrať a uvidíme, čo sa podarí. Najlepšie by bolo vyhrať, ale nemáme veľké oči,“ tvrdí Zekucia, ktorý sa už teší aj na účinkovanie svojho tímu v V. lige Podtatranskej.

Teplička bola v minulosti na východnom Slovensku stabilným účastníkom regionálnych súťaží.

„Pre náš klub ide o najvyššiu métu, ktorú môžeme dosiahnuť. Z hľadiska ekonomických možností i mládežníckych limitov. Chlapcov, ktorí sú dobrí, sa totiž snažíme posúvať vyššie. Teraz napríklad šiel od nás jeden 15-ročný hráč do Trenčína,“ skonštatoval prezident OŠK Teplička.

Výsledok mrzí. Uvedomujú si, že sklamali

V Spišskej Novej Vsi sa posledné obdobie nesie v znamení snahy o futbalové napredovanie. Po rokoch úpadku či stagnácie je cítiť nový entuziazmus. O to viac prekvapilo pohárové zakopnutie v neďalekej Tepličke. 

„Veľmi nás mrzí tento výsledok a uvedomujeme si, že sme sklamali. Zápas sem mali rozhodnúť v riadnom hracom čase, penalty sú vždy lotéria. Domácim gratulujeme k postupu a želáme všetko dobré,“ skonštatoval na klubovom facebooku tréner FK Spišská Nová Ves Branislav Ondáš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»K jednému postupu pridali ďalší. Malý klub šokoval v pohári veľkého suseda