Tenistky sú proti Srbkám favoritky. Nehrá ani Ivanovičová, ani Jankovičová

Hala športového centra Čair v srbskom meste Niš je dejiskom tenisového turnaja Fed Cup 2013.
Hala športového centra Čair v srbskom meste Niš je dejiskom tenisového turnaja Fed Cup 2013. (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš|8. feb 2013 o 23:15

Kapitán Lipták vybral za dvojku tímu Hantuchovú, vsadil na skúsenosť. Naša najskúsenejšia hráčka sa nepozerá na zostavu domácich: Chceme tri body a víťazstvo.

NIŠ. Nová líderka domáceho tímu Bojana Jovanovská a najskúsenejšia hráčka v tíme hostí Daniela Hantuchová otvoria dnes o 14.00 zápas 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie Srbsko - Slovensko v Niši.

Po nich nastúpi na kurt fedcupová debutantka Vesna Doloncová proti slovenskej jednotke Dominike Cibulkovej. V nedeľu sa od 12.00 hrajú zvyšné dvojhry a záverečná štvorhra.

Pri neúčasti zranených najlepších srbských tenistiek, Any Ivanovičovej a Jeleny Jankovičovej, je Slovensko papierovým favoritom. Srbsko má výhodu domáceho prostredia.

Víťaz stretnutia sa v semifinále stretne s lepším tímom z dvojice Rusko - Japonsko.

Premiéra Doloncovej

Tristotisícový Niš na juhu krajiny zažil v piatok pravé zimné počasie. Žiaci z neďalekej základnej školy pri hale Čair sa popoludní guľovali, tešili sa z nového snehu.

V aréne pre 3500 divákov po žrebovaní trénovali najprv Srbky a po nich slovenské tenistky.

"Keďže nehrá Ivanovičová ani Jankovičová, zatiaľ sa predalo na každý deň len po dvetisíc vstupeniek. Ale rátam, že miesta sa ešte zaplnia," povedala šéfka tlačového strediska Neda Miletičová.

Jovanovská je prvý raz jednotkou srbského tímu.

"Napriek oslabeniu kolektívu máme na to, aby sme získali tri body. Poženú nás diváci," povedala 39. hráčka WTA Bojana Jovanovská.

Srbská dvojka Doloncová, rodáčka z Moskvy, zažije dnes fedcupovú premiéru. "Vždy som snívala o tom, že budem hrať raz za Srbsko," vravela 92. hráčka rebríčka.

"Som hrdá na to, že budem vo Fed Cupe debutovať práve v Niši - rodisku môjho otca Ratka."

Doloncová dostala súhlas od Medzinárodnej tenisovej federácie štartovať za Srbsko len nedávno - 22. januára. Akoby srbský zväz už vtedy tušil, že v zápase proti Slovensku bude potrebovať ďalšiu hráčku.

Namotivované Slovenky

Kapitán slovenského tímu Matej Lipták vybral k Cibulkovej do dvojhier Hantuchovú. Vsadil na skúsenosť, keďže dvojkou je dnes podľa renkingu Magdaléna Rybáriková. "Daniela má dobrú formu a odohrala najviac fedcupových stretnutí," poznamenal.

"Sme namotivované, máme skvelý tím a verím, že sa to prejaví aj na kurte," povedala Hantuchová. "Nepozeráme sa, v akej zostave nastúpia súperky. Chceme tri body a víťazstvo."

V hale je jastrabie oko, ktoré vyrieši sporné momenty okolo čiar. Slovensko má so Srbskom od roku 2007 zápasovú bilanciu 2:1. Zápas po oba dni vysiela Dvojka v priamom prenose.

Fed Cup, Srbsko - Slovensko (Niš)

Dnes, 14.00:

Jovanovská (39.) - Hantuchová (58.)

Doloncová (92.) - Cibulková (15.)

Zajtra, 12.00:

Jovanovská - Cibulková

Doloncová - Hantuchová

Doloncová, Kruničová - Rybáriková, Čepelová

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenistky sú proti Srbkám favoritky. Nehrá ani Ivanovičová, ani Jankovičová