Tenista Čilič si vymyslel zranenie kolena, aby zakryl doping

(Autor: SITA/AP)
TASR|24. sep 2013 o 15:42

Chorvát dostal stop na deväť mesiacov, hrať môže až začiatkom budúceho roka.

ZÁHREB. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) informovala, že chorvátsky tenista Marin Čilič sa snažil údajným zranením kolena skryť fakt pozitívneho testu na doping.

Bývalý deviaty hráč svetového rebríčka ATP mal pozitívny test na zakázanú látku niketamid, ktorú však podľa jeho vyjadrení nikdy vedome nevzal.

Rozhodnutie nezávislého antidopingového súdu Čiličovi doručili 11. júna, teda deň po jeho odoslaní. Chorvát na odporúčanie právnikov hral na podujatí pred tretím grandslamom sezóny a nastúpil ešte aj na zápas 1. kola mužskej dvojhry na Wimbledone.

Neskôr pre údajné zranenie kolena odstúpil. "Odstúpil z Wimbledonu pre zranenie, aby sa vyhol negatívnej reklame," píše sa vo výhlásení ITF.

Čilič sa vyjadril, že deň, keď odstúpil z londýnskeho grandslamového turnaja z dôvodu údajeného zranenia kolena, bol pre neho "veľmi čierny".

Za pozitívny dopingový test potrestala ITF chorvátskeho tenistu 9-mesačným dištancom. Ten vstúpil do platnosti so spätným dátumom od 1. mája, takže Čilič sa bude môcť vrátiť na dvorce 31. januára 2014.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenista Čilič si vymyslel zranenie kolena, aby zakryl doping