Životný úspech Brazílčanky, po skvelom obrate je v semifinále Roland Garros

Beatriz Haddadová Maiová.
Beatriz Haddadová Maiová. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. jún 2023 o 13:46 (aktualizované 7. jún 2023 o 16:44)

Pre Brazíliu je to prvá účasť v semifinále Roland Garros v Open ére.

Roland Garros 2023

Ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Beatriz Haddadová Maiová (Braz.-14) - Ons Jabeurová (Tun.-7) 3:6, 7:6 (5), 6:1

Iga Swiateková (Poľ.-1) - Cori Gauffová (USA-6) 6:4, 6:2

PARÍŽ. Brazílska tenistka Beatriz Haddadová Maiová postúpila prvýkrát v kariére do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

Vo štvrťfinále zvíťazila na parížskej antuke v pozícii nasadenej štrnástky nad sedmičkou "pavúka" Tunisankou Ons Jabeurovou 3:6, 7:6 (5), 6:1 a dosiahla životný úspech.

VIDEO: Tajbrejk druhého setu

Jej semifinálovou súperkou bude vo štvrtok úspešnejšia z duelu medzi najvyššie nasadenou obhajkyňou titulu Poľkou Igou Swiatekovou a Američankou Cori Gauffovou.

Haddadová Maiová je prvou Brazílčankou v Open ére, ktorá postúpila na podujatí veľkej štvorky medzi elitné kvarteto.

Juhoamerická krajina mala naposledy svoje zastúpenie v singlovom grandslamovom semifinále v roku 1968 na US Open vďaka Marii Buenovej.

"Chcem sa všetkým poďakovať za podporu. Na grandslame je výhoda, že aj po náročnom zápase máte väčšinou deň pauzu.

V osemfinále proti Sorribesovej Tormovej som strávila na kurte takmer štyri hodiny, no vďaka môjmu tímu na čele s fyzioterapeutom som dokázala zregenerovať.

Nie je jednoduché nastúpiť proti Ons, ktorá hra variabilne a často využíva stopbaly.

Podarilo sa mi však eliminovať jej zbrane," uviedla Haddadová Maiová v prvominterview s bývalým španielskym tenistom Alexom Corretjom.

Jej súperkou bude svetová jednotka

Poľská tenistka Iga Swiateková bude vo štvrtok súperka Brazílčanky Beatriz Haddadovej Maiovej v semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

Najvyššie nasadená obhajkyňa titulu zdolala vo štvrťfinále šestku "pavúka" Američanku Cori Gauffovú 6:4, 6:2. Išlo o reprízu vlaňajšieho finále.

Swiateková v prvom sete na parížskej antuke nevyužila vedenie 3:1, no v koncovke slávila úspech, keď v desiatom geme čistou horu prelomila Gauffovej podanie.

V druhom dejstve Poľka vďaka brejku v šiestom geme odskočila Gauffovej na 5:2 a upravila vzájomnú bilanciu s Američankou už na 7:0.

"Prvý set bol vyrovnaný, nebolo to jednoduché. Teší ma, že som vyhrala v dvoch setoch. Cori hrala dobre, útočne a musela som podať koncentrovaný výkon, aby som ju zdolala. V dôležitých momentoch som zahrala tie správne údery.

Už sa teším na semifinále," uviedla Swiateková v rozhovore s bývalou francúzskou tenistkou Marion Bartoliovou.

Poľka bojuje aj o udržanie postu svetovej jednotky. Ak chce zotrvať na ženskom tenisovom tróne, musí vo francúzskej metropole dosiahnuť lepší výsledok ako Bieloruska Arina Sobolenková, ktorá nastúpi v semifinále proti Češke Karolíne Muchovej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Životný úspech Brazílčanky, po skvelom obrate je v semifinále Roland Garros