Útoky na zdravotníkov ju zatiaľ neodradili. Bývalá tenistka študuje medicínu

Kristína Schmiedlová.
Kristína Schmiedlová. (Autor: KS)
Jana Sedláková|27. jún 2022 o 23:58

Kristína Schmiedlová je mladšia sestra slovenskej jednotky Anny Karolíny Schmiedlovej.

Keď v roku 2014 prešla do finále juniorského Wimbledonu, zdalo sa, že slovenský tenis bude mať novú hviezdu. Medzi ženami to však dotiahla najvyššie do piatej svetovej stovky.

Až prišla v roku 2018 správa, že vo veku 21 rokov končí kariéru. Rozhodla sa totiž študovať medicínu. KRISTÍNU SCHMIEDLOVÚ sme požiadali o rozhovor v závere skúškového obdobia. Ochotne súhlasila, hoci je mimoriadne vyťažená štúdiom. Povedala, že už zakrátko sa chystá do zahraničia.

Bývalá tenistka často počúvala, že je talentovanejšia ako jej staršia sestra Anna Karolína. Tá je dnes slovenskou tenisovou jednotkou.

"Nikdy som sa nepovažovala za lepšiu hráčku. To, čo Kaja dosiahla, si plne zaslúži a má môj obdiv," hovorí Kristína Schmiedlová v rozhovore pre Sportnet.

Prezradili ste, že sa chystáte po skúškach do zahraničia. Ide o nejaký študijný pobyt?

Áno, mala by som absolvovať zahraničnú stáž v Slovinsku. Po dvoch rokoch obmedzení si myslím, že to bude pre mňa dobrá praktická skúsenosť.

Sledujete teraz tenis? Chýba vám ešte niekedy súťaženie?

Tenis sledujem len veľmi okrajovo. Občas si pozriem výsledky, najmä našich hráčov. Samozrejme, sledujem najmä sestru, ktorej vždy držím palce. Súťaženie mi nechýba. Som rada, že už súťažiť nemusím. 

Majú aj dnes u vás tenisové trofeje niekde špeciálne miesto?

Áno, tie najvýznamnejšie majú svoje miesto, ale v súčasnosti už pre mňa nie sú také dôležité.

Keď ste ukončili kariéru, Slovenský tenisový zväz len vydal stanovisko, že ste sa rozhodli študovať medicínu a preto končíte. Predpokladám, že takéto rozhodnutie sa nezrodilo z večera do rána. Skúste priblížiť, čo všetko bolo za tým rozhodovaním.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Útoky na zdravotníkov ju zatiaľ neodradili. Bývalá tenistka študuje medicínu