Tenis: Podľa Navrátilovej by koniec Hingisovej kariéry bolo stratou pre tenis

TASR|16. jan 2003 o 12:03

Melbourne 16. januára (TASR) - Podľa americkej veteránky Martiny Navrátilovej by prípadné ukončenie kariéry Švajčiarky Martiny Hingisovej bolo citeľnou ...

Melbourne 16. januára (TASR) - Podľa americkej veteránky Martiny Navrátilovej by prípadné ukončenie kariéry Švajčiarky Martiny Hingisovej bolo citeľnou stratou pre svetový tenis. Dvadsaťdvaročná košická rodáčka v stredu povedala, že pre pretrvávajúce problémy s chodidlami možno už nikdy nebude môcť hrať na vrcholovej úrovni a naznačila možnosť svojho odchodu z Tour.

"Bolo by to zlé pre tenis, špeciálne však pre Martinu," zareagovala na "jóbovu zvesť" o Hingisovej neutešenom zdravotnom stave Navrátilová a dodala: "Verím, že sa vráti na kurty a svojou hrou poteší milióny fanúšikov na celom svete. Myslím, že jej mama sa správne rozhodla nenamáhať príliš telo svojej dcéry a dopriala jej čas na poriadnu regeneráciu. Ale niekedy kĺby odopierajú poslušnosť dlhšie, ako by mali, poznám to veľmi dobre aj ja."

Najmladšia svetová jednotka v histórii (v roku 1997 mala iba 16 rokov, keď usadla tenisový trón) má na svojom konte päť grandslamových titulov vo dvojhre a celkom 209 týždňov strávila na pozícii ženskej svetovej jednotky. V októbri 2001 sa Hingisová podrobila operácii členka na pravej nohe, v máji 2002 jej operovali ľavý členok. Na Tour by sa podľa vlastných slov mohla v prípade úspešnej rehabilitácie objaviť niekedy v auguste, ale pripustila aj možnosť ukončenia aktívnej činnosti.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Podľa Navrátilovej by koniec Hingisovej kariéry bolo stratou pre tenis