Naomi, si na nič, zakričala diváčka. Osakovú to dohnalo k slzám

Japonská tenistka Naomi Osaková sa neubránila slzám.
Japonská tenistka Naomi Osaková sa neubránila slzám. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|13. mar 2022 o 08:30

Japonka zápas proti ruskej tenistke nezvládla.

INDIAN WELLS. Japonská tenistka Naomi Osaková sa stala terčom verbálneho útoku od neznámej diváčky počas zápasu 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Indian Wells, v ktorom podľahla Ruske Veronike Kudermetovovej 0:6, 4:6.

"Naomi, si na nič," zakričala na 78. hráčku rebríčka WTA v úvodnom geme osoba z tribúny, ktorú sa však nepodarilo identifikovať a umpireová rozhodkyňa nechala pokračovať v hre. Informovala o tom agentúra AFP.

Naomi Osaková na turnaji v Indian Wells 2022.
Naomi Osaková na turnaji v Indian Wells 2022. (Autor: TASR/AP)

Štvornásobnú grandslamovú šampiónku urážka z publika dohnala k slzám a počas prestávky požiadala o mikrofón, aby sa prihovorila publiku.

"Chcem len niečo povedať. Nebudem nadávať. Nenadávam. Len ma to ťaží na srdci," vravela Osaková. Jej žiadosť však hlavná rozhodkyňa turnaja zamietla so slovami, že by išlo o bezprecedentnú záležitosť.

Osaková sa následne akoby nedokázala sústrediť na tenis. V prvom sete dostala "kanára" a napokon po 78 minútach svojej súperke podľahla. Až po prehranom zápase dostala možnosť prehovoriť smerom k publiku.

"Ak mám byť úprimná, pokrikovali na mňa už predtým. Netrápilo ma to. Ale keď sa mi to stalo tu, vybavilo sa mi video, kde urážajú Venus a Serenu Williamsové.

Ak ste nikdy nevideli to video, mali by ste si ho pozrieť. Neviem prečo, ale vrylo sa mi do hlavy a často som si ho v mysli prehrávala. Snažím sa neplakať," povedala zlomeným hlasom Osaková.

Japonka narážala na skutočnosť, že v roku 2001 diváci v Indian Wells po víťazstve v turnaji pískali na vtedy 19-ročnú Serenu Williamsovú.

"Obe sestry mali v tom roku hrať proti sebe v semifinále, Venus však tesne pred zápasom odstúpila so zranením, čo rozrušilo niektorých fanúšikov, ktorí neverili, že zranenie bolo legitímne," pripomína web desertsun.com.

Ich otec Richard vtedy vyhlásil, že miestni bieli fanúšikovia sú rasisti a jeho dcéry tam už nevkročia. Serena Williamsová o tejto skúsenosti hovorí ako o jednom z najhorším momentov jej kariéry.

Napokon jej trvalo dlhých štrnásť rokov pokiaľ sa na tento turnaj vrátila. Venus tak urobila ešte o rok neskôr než jej mladšia sestra.

Osaková vlani šokovala tenisový svet priznaním, že trpí psychickými problémami. Na Roland Garros odstúpila po prvom kole, keď si odmietla splniť mediálne povinnosti. Zdôvodnila to psychickou vyčerpanosťou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Naomi, si na nič, zakričala diváčka. Osakovú to dohnalo k slzám