Ďalšia tenistka hovorí o depresiách. Nechcelo sa mi ani ísť z domu, povedala

Maja Chwaliňská.
Maja Chwaliňská. (Autor: TASR/AP)
Jana Sedláková|30. jún 2022 o 10:00

Poľská tenistka Maja Chwalinská prehovorila o depresiách.

BRATISLAVA. Boli ako jin a jang. Dokonale sa dopĺňali, zdalo sa, že by vďaka nim mohlo byť Poľsko o niekoľko rokov tenisovou krajinou číslo 1.

Maja Chwalinská a Iga Swiateková spolu hrali vo finále štvorhry juniorského Australian Open 2017 a spoločne tvorili úspešnú dvojicu v juniorskom fedcupovom tíme.

Chwalinská dokonca hrala svoj prvý profesionálny zápas v kvalifikácii v Zawade v roku 2015, bolo to ešte skôr ako debut Swiatekovej.

Dokonca sa ich pred rokmi, keď mali iba pätnásť rokov novinári pýtali, ktorá z nich bude svetovou jednotkou a ktorá dvojkou. "Budeme sa striedať, máme už plán," žartovali vtedy.

Iga Swiateková už svoju časť plánu splnila, je dnes dvojnásobnou víťazkou grandslamového turnaja, svetovou jednotkou. No Chwalinská iba teraz na Wimbledone zažíva svoj grandslamový debut.

Pred rokom prehrala Chwalinská v kvalifikácii Wimbledonu zápas s Francúzkou Clarou Burelovou. Potom si dala dlhšiu pauzu od tenisu, vrátila sa až v októbri, ale trápenie pokračovalo, do konca sezóny vyhrala iba dva zápasy.

"Dostala som sa do bodu, keď ďalej nemôžem trénovať, psychika a telo mi dávajú signály, že by som si mala dať pauzu," napísala vtedy na instagram. V príspevku priznala, že trpí už dva roky depresiami.

"Mala som problém aj odísť z domu, nič ma nezaujímalo," hovorila otvorene.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Ďalšia tenistka hovorí o depresiách. Nechcelo sa mi ani ísť z domu, povedala