Tenis: Dokičová opäť konvertuje na austrálske občianstvo

TASR|27. máj 2003 o 17:49

Paríž 27. mája (TASR) - Tenistka Jelena Dokičová zvažuje, že sa opäť vráti k austrálskemu občianstvu, aby sa mohla zúčastniť na OH 2004 v Aténach. Dokičová, ...

Paríž 27. mája (TASR) - Tenistka Jelena Dokičová zvažuje, že sa opäť vráti k austrálskemu občianstvu, aby sa mohla zúčastniť na OH 2004 v Aténach. Dokičová, ktorá je momentálne občiankou Srbska a Čiernej Hory bola do roku 2001 Austrálčankou, ale potom sa rozhodla požiadať o juhoslovanské občianstvo. Mladá tenistka tak chcela protestovať proti slabej podpore zo strany Austrálskeho tenisového zväzu.

"Momentálne nemôžem hrať vo Fed-Cupe a ani na olympiáde. Na olympiáde by som sa veľmi chcela zúčastniť. Už som tam raz hrala a bola to pre mňa výborná skúsenosť. Myslím si, že táto zmena, o ktorej uvažujem, bude dobrá i pre Austráliu," povedala Jelena Dokičová.

V štarte na OH 2004 v Aténach jej bráni fakt, že pravidlá Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) zakazujú tenistom štartovať na olympiáde za dve rôzne krajiny. Dvadsaťročná Dokičová už na OH 2000 v Sydney štartovala pod vlajkou domácej Austrálie, do ktorej sa v roku 1994 rodina Dokičových presťahovala z Juhoslávie.

šl pb

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis: Dokičová opäť konvertuje na austrálske občianstvo