Tenis-DC:Debutant Mertiňák prehral v úvodnej dvojhre s Müllerom, SR prehráva 0:1

TASR|4. apr 2003 o 19:45

Esch sur Alzette 4. apríla (TASR) - Slovenskí tenisti prehrávajú po prvej dvojhre zápasu druhého kola prvej skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára ...

Esch sur Alzette 4. apríla (TASR) - Slovenskí tenisti prehrávajú po prvej dvojhre zápasu druhého kola prvej skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára s Luxemburskom 0:1.

Michal Mertiňák pri svojom premiérovom štarte v najprestížnejšej tenisovej tímovej súťaži prehral v luxemburskom Národnom tenisovom centre v Esch sur Alzette s výborne podávajúcou domácou jednotkou Gillom Müllerom za 116 minút v troch setoch 5:7, 3:6, 6:7 (6:8). V druhej dvojhre nastúpil Karol Beck proti Gillovi Kremerovi.

Prvé dejstvo bolo vyrovnané až do stavu 6:5 pre domáceho hráča, Mertiňák však za stavu po dvojchybe a spornom verdikte empajrového rozhodcu zaváhal a stratil svoj servis a tým set. Úvod druhého dejstva Slovákovi nevyšiel a svoje podanie prehral už vo štvrtej hre. Keď v siedmom geme nevyužil dve šance na získanie súperovho podania, Müller bez problémov dotiahol druhý set do víťazného konca pomerom 6:3.

V úvode tretieho setu mal v druhej hre Meritňák tri brejkbaly, ale ani jeden nevyužil. Obaja hráči si udržali svoj servis až do skrátenej hry. V nej najskôr dominoval Müller, ktorý viedol už 6:2. Mertiňák však všetky štyri mečbaly odvrátil a vyrovnal na 6:6. Piaty mečbal za stavu 7:6 však Luxemburčan premenil a dostal svoj tím do vedenia 1:0.

/spravodajca TASR Robert Sermek/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Tenis-DC:Debutant Mertiňák prehral v úvodnej dvojhre s Müllerom, SR prehráva 0:1