Tatran si poradil s posledným tímom SEHA ligy

Martin Straňovský sa do slovenskej ligy vrátil po dlhých rokoch.
Martin Straňovský sa do slovenskej ligy vrátil po dlhých rokoch. (Autor: TASR/Milan Kapusta)
SITA|17. okt 2018 o 20:24

Izvidač Ljubuški porazil na jeho pôde o štyri góly.

LJUBUŠKI. Hádzanári Tatrana Prešov zvládli úlohu favorita a v stredajšom stretnutí 6. kola 8. ročníka nadnárodnej SEHA ligy zvíťazili na palubovke RK Izvidjač Ljubuški 26:22 (12:9).

Kým pre nich to bol tretí víťazný duel za sebou, svojmu súperovi, ktorý uzatvára poradie SEHA ligy, nedovolili pripísať si na konto prvý triumf v aktuálnej edícii súťaže.

Rozhodli v záverečnej štvrťhodine

Vo vyrovnanom I. polčase sa tímy striedali vo vedení. V záverečnej desaťminútovke však Prešovčania šnúrou troch gólov odskočili na 11:8 a trojgólový náskok si udržali až do prestávky.

Do druhého dejstva lepšie vstúpili domáci, ktorí zásluhou Primoraca v 38. min vyrovnali na 15:15.

Šarišania opäť získali vedenie, v 49. min vyhrávali 20:17, čo sa ukázalo ako rozhodujúci náskok. Najviac gólov v drese Tatrana dosiahol Martin Straňovský (8).

V tabuľke sú tretí

Zverenci trénera Slavka Golužu majú po šiestich vystúpeniach bilanciu štyri výhry - dve prehry (obe jednogólové) a v tabuľke sa so ziskom 12 bodov posunuli na 3. miesto.

Už o tri dni - v sobotu 20. októbra - nastúpi úradujúci slovenský šampión v 7. kole SEHA League na palubovke macedónskeho RK Metalurg Skopje, s ktorým účinkuje v rovnakej skupine aj v Lige majstrov.

Štatistika

RK Izvidjač Ljubuški - Tatran Prešov 22:26 (9:12)

Prešov: Čupryna, Cvitkovič – Rábek 3, Hrstka 2/1, Lapajne 3, Rečičár, Kríž, Číp 2, M. Straňovský 8/3, Butorac 4, Kasal, Carapkin, Gatine 1, Babič 3.

Najviac gólov za domácich: Kaludjerevič a Čutura po 4, Delič 4/2. Pok. hody: 4/3 - 9/4, vylúčení: 4 - 3, ČK: 37. Kasal(Prešov), rozhodovali: Mitrevski a Todorovski (obajaMaced.), 1 300 divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran si poradil s posledným tímom SEHA ligy