Je to cesta do záhuby. Futbal zakážu, krčmy môžu byť otvorené

Igor Dopirák|29. sep 2020 o 21:55

Tréneri Prešova a Ružomberka si servítku nekládli.

PREŠOV. Kedysi by to bol klasický ligový zápas. Súčasný Prešov však na Ružomberok kvalitou nestačí. Rozdiel dvoch súťaží sa ukázal aj v dohrávanom stretnutí 3. kola Slovnaft Cupu.

Fortunaligista zvíťazil na Šariši presvedčivo 4:1.

„To, čo bola niekedy realita, je dnes pre nás sviatok,“ vravel pred zápasom o prepade slávnej značky tréner Tatrana Peter Petráš. Atmosféra po stretnutí však sviatok nepripomínala.

Oba tímy odohrali posledný zápas pred prestávkou, ktorej trvanie dnes nikto nepozná. S nútenou koronapauzou číslo dva nesúhlasí snáď nikto zo športovcov.

Hrali by aj bez divákov

„Je nepríjemné, čo sa deje. Asi to bol posledný zápas na dlhšiu dobu. Odložením súťaže sa situácia zrejme zlepšovať nebude, blíži sa zima a preto to nevidím ružovo. Riešením by bolo hrať bez divákov, tým by sa mohlo aspoň niečo zachrániť,“ tvrdil ružomberský tréner Ján Haspra.

Následne na rovinu povedal, čo si myslí.

„Momentálne je to nastavené tak, že šport a kultúru dávame úplne bokom a to ma strašne mrzí. Každý národ by sa o to mal starať, lebo je to cesta do záhuby,“ vyhlásil Haspra.

Rozhorčenie neskrýval ani tréner Prešova Peter Petráš.

„Je smutné, že šport je prvý, ktorý chcú zatvoriť. Napriek tomu, že v krčme môžu ľudia vysedávať do desiatej večer. Takisto reštaurácie, obchodné centrá, na to nikto nepozerá, že je to v interiéri. A futbal zatvoria, aj keď nie je dokázané, že by sa najviac ľudí nakazilo práve na ňom. Každý klub sa snaží dodržiavať opatrenia a je choré, čo sa deje.“

Rozdiel bol v rýchlosti a koncovke

Ružomberčania viedli v Prešove po polhodine hry už o dva góly. Presadili sa Martin Regáli a Dalibor Takáč.

Domáci v závere prvého polčasu vykresali zásluhou tečovanej strely Dávida Ivaneckého iskričku nádeje, ale tú hneď po príchode zo šatní uhasil tretím gólom Martin Boďa. Presvedčivú výhru 4:1 pečatil v závere striedajúci Ladislav Almási.

„Pohodlné víťazstvo sme si spravili sami, poctivým výkonom a prístupom. Nič sme nepodcenili a tieto zápasy sú práve o tom,“ spokojne konštatoval Haspra.

Šéf domácej lavičky odmietol úvahy o tom, že by jeho mužstvo malo zo súpera priveľký rešpekt.

„Myslím si, že väčší rešpekt sme mali minulý rok z Popradu ako teraz. Najmä prvý polčas bol z našej strany veľmi slušný. Chlapci vydali zo seba maximum a môžu byť na seba hrdí,“ pochválil Petráš svoje mužstvo.

Rozdiel bol podľa neho najmä v rýchlosti práce s loptou a koncovke. „My potrebujeme na gól tri-štyri šance, súper premenil hneď prvú. Ak by sme vyrovnali na 2:2, možno by sme zápas ešte viac zdramatizovali,“ poznamenal.

Špecifický zápas odohral Timotej Múdry. Do Ružomberka prišiel práve z Tatrana.

„Boli to veľmi pekné štyri roky. Viacerých chalanov poznám a bol som rád, že hráme tu. Prešov síce do tretej ligy nepatrí, ale zápasy s mužstvami z nižších súťaží musíme zvládať. Sme spokojní s výsledkom aj hrou, bolo to lepšie ako v predchádzajúcom kole v Lipanoch,“ vyriekol 20-ročný rodák zo Spiša.

„V šatni padli slová o tom, že to môže byť nadlho posledný zápas. Verím, že to bude inak a keď sa to dá v iných krajinách, bude sa dať aj u nás,“ dodal Múdry.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Je to cesta do záhuby. Futbal zakážu, krčmy môžu byť otvorené