Tatran má dvojicu ukrajinských gólmanov

Ukrajinská trojka. V. Bražnik (uprostred) na plážovke  v spoločnosti krajanov Sadového a Čuprynu.
Ukrajinská trojka. V. Bražnik (uprostred) na plážovke v spoločnosti krajanov Sadového a Čuprynu. (Autor: Viktor Zamborský)
Sportnet|7. júl 2016 o 00:00

Najznámejší z pätice novicov v tvoriacom sa kádri Tatrana Prešov na sezónu 2016/2017 je brankár Vadim Bražnik.

Najznámejší z pätice novicov v novo sa tvoriacom kádri Tatrana Prešov na sezónu 2016/2017 je brankár Vadim Bražnik. Slovenský hádzanársky majster bude mať tak medzi žrďami dvoch reprezentačných gólmanov Ukrajiny. V Tatrane totiž už pôsobí Bražnikov krajan Igor Čupryna.

PREŠOV. Vadim Bražnik neprichádza do neznámeho prostredia. Štyridsaťjedenročný gólman pôsobil v Tatrane Prešov pred desiatimi rokmi.

V sezóne 2003/2004 trojicu brankárov tvoril s Dušanom Olejárom a Erikom Juskom. V ďalších dvoch nasledujúcich to boli Dušan Bakša a Maroš Popčák.

Bol pri víťazstvách Tatrana v HIL, majstrovských tituloch i v osemfinále Ligy majstrov.

Bražnikov návrat po desiatich rokoch

Z Prešova odišiel roku 2006. Návrat po desiatich rokoch do tímu slovenského šampióna ale neočakával. Ani len netušil, že jeho kroky znovu povedú do šarišskej metropoly.

V. Bražnik nám to tvrdil počas prestávky medzi zápasmi medzinárodnej plážovej hádzanej v Prešove.

„Je to naozaj tak, keď som z Tatrana odchádzal, ani sa mi len neprisnilo, že raz sa do tohto klubu ešte vrátim. Na Ukrajine som chytal v rodnom meste za materský Svitotecnik Brovari. Potom aj za Dinamo Poltava, kde mimochodom bol vtedy mojím spoluhráčom terajší spoluhráč v Tatrane Alexej Peskov. Boli to dva úspešné roky, kedy sme získali všetky domáce najcennejšie trofeje, hrali Ligu majstrov. Postupne sa situácia na Ukrajine zhoršovala aj v oblasti športu. Využil som teda ponuku zo zahraničia a zamieril do najvyššej rumunskej súťaže, do Dunare Karalaš. Tam sme síce nehrali o najvyššie priečky, väčšinou sme sa pohybovali v strede tabuľky. Musím ale povedať, že hádzaná v Rumunsku má veľmi dobrú úroveň. Šesť zo štrnástich tímov hralo o majstrovský titul. Jednoznačný favorit tam nebol. Aj preto mala súťaž zaujímavý náboj, o titule sa rozhodovalo do posledných kôl.“

Známy aj milimetrovými prihrávkami

Vadim Bražnik netajil ani to, že ďalšiu zahraničnú ponuku už neočakával. Tobôž nie z prešovského Tatrana.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran má dvojicu ukrajinských gólmanov