Disciplinárka SZĽH začala konanie voči štyrom hráčom Slovana za neoprávnený štart

Pavol Skalický v drese Banskej Bystrice.
Pavol Skalický v drese Banskej Bystrice. (Autor: SITA)
Sportnet|5. mar 2018 o 17:24

Boris Sádecký, Marek Hecl, Patrik Bačík a Pavol Skalický mali neoprávnene štartovať v Tipsport lige.

BRATISLAVA. Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) začala disciplinárne konanie voči štyrom hráčom tipsportligových klubov za neoprávnený štart.

Ide o štvoricu Boris Sádecký, Marek Hecl, Patrik Bačík (všetci HK Dukla Trenčín) a Pavol Skalický (HC05 Banská Bystrica), ktorá v prebiehajúcej sezóne nastúpila aj za Slovan Bratislava v KHL.

"Disciplinárna komisia SZĽH tak rozhodla na základe ustanovení Prestupového poriadku, na základe smernice o podmienkach cezhraničného pôsobenia klubov, na ktorý prestupový poriadok poukazuje, a tiež na základe uznesenia Pro-hokeja z roku 2017, ktorý bez časového obmedzenia určil podmienky striedavého štartu v kluboch extraligy seniorov, čiže aj na sezónu 2016/2017 aj na sezónu 2017/2018," píše sa v tlačovej správe SZĽH.

Uznesenie Pro-hokeja z roku 2017 vyhlasuje, že "hráči vekovej kategórie senior môžu štartovať len za klub, v ktorom daný hráč odohral prvé majstrovské stretnutie po dni 15. februára."

Sádecký, Hecl, Bačík a Skalický podľa tohto uznesenia porušili tieto nariadenia, keď po 15. februári nastúpili na súťažný zápas KHL za Slovan a následne aj za kluby v extralige.

"Od prijatia vyššie spomínaného uznesenia Pro-hokejom nedošlo k zmene týchto predpisov a Pro-hokej navyše neinicioval ani zmenu celého uznesenia ani zmenu týchto predpisov. V ostatných súťažiach riadených Slovenským zväzom ľadového hokeja funguje obmedzenie striedavého štartu do 31. januára. Hráč môže po tomto termíne nastúpiť rovnako už len za jeden klub," píše sa ďalej v tlačovej správe SZĽH.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Disciplinárka SZĽH začala konanie voči štyrom hráčom Slovana za neoprávnený štart