Švajčiari zdolali USA 5:3 a Slovákov odsunuli na 10. miesto

Američan Derek Stepan sa rozpráva s rozhodcom počas zápasu osemfinálovej F-skupiny so Švajčiarskom.
Američan Derek Stepan sa rozpráva s rozhodcom počas zápasu osemfinálovej F-skupiny so Švajčiarskom. (Autor: SITA)
SITA|9. máj 2011 o 18:25

Hokejisti Švajčiarska zakončili svoje účinkovanie na svetovom šampionáte na Slovensku víťazstvom v kvalifikačnej F-skupine v Košiciach nad USA 5:3.

KOŠICE.

Švajčiari obsadili na šampionáte konečné 9. miesto. Tento výsledok zároveň znamená, že Slovákom patrí 10. priečka. Zverenci kouča Seana Simpsona už pred duelom nemohli postúpiť do štvrťfinále a s podujatím sa chceli rozlúčiť víťazstvom. Američania už mali vyraďovaciu fázu istú a po pondelkovej prehre v nej nastúpia proti už istému víťazovi E-skupiny Česku.

Tím USA získal po Smithovom presnom zásahu v 12. min miernu výhodu, Švajčiari však o 34 sekúnd vyrovnali. Hráči s helvétskym krížom viac chceli a boli pred americkou bránkou nebezpečnejší. V 15. min Diaz zvýšil a po zmene strán Rüthemann dokonca upravil na 3:1.

Shannon síce znížil na rozdiel gólu, ale v polovici duelu vyhnal Conklina z bránky Lotscher. Zaujímavý zápas vyvrcholil v záverečnej tretine. Američania sa ešte pokúsili urobiť niečo s výsledkom, pri power-play van Riemsdyk znížil, ale Gardner do prázdnej bránky upravil na konečných 5:3.

F-skupina (Košice):

Švajčiarsko - USA 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)

Góly: 12. Lotscher (Trachsler, Moser), 15. Diaz (Plüss, Rüthemann), 22. Rüthemann (Bieber, Plüss), 31. Lotscher, 60. Gardner (Plüss, Trachsler) - 12. C. Smith (C. Wilson, Shattenkirk), 27. Shannon (Miele), 59. van Riemsdyk (Fowler, Stepan)

Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Ronn (Fín.), Šindler (ČR) - M. Novák (SR), Schulz (Nem.), 4939 divákov

Švajčiarsko: Stephan - Diaz, Sbisa, B. Gerber, du Bois, Vauclair, Furrer, Gobbi, Seger - Bieber, Plüss, Rüthemann - Moser, Gardner, Lotscher - Sprunger, Ambühl, Monnet - Trachsler, Stancescu, Rubin

USA: Conklin (31. Montoya) - McDonagh, Fowler, J. Johnson, Shattenkirk, Stuart, Komisarek, C. Wilson - Wheeler, Stepan, C. Smith - Shannon, van Riemsdyk, Miele - Stapleton, Kreider, Skille - Gaustad, M. Brown, Y. Šťastný - Porter

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Švajčiari zdolali USA 5:3 a Slovákov odsunuli na 10. miesto