Surový sa stal prvou hviezdou

Sportnet|15. dec 2003 o 00:00

NEW YORK - V sobotňajšom zápase kanadsko-americkej NHL strelil Tomáš Surový po prvý raz v profesionálnej kariére dva góly a pomohol Pittsburghu k víťazstvu nad Columbusom (5:3). Surový sa tak stal prvou hviezdou stretnutia. Slovenský útočník predchádzajúc


Útočník Montreal Canadiens Richard Zedník (20) strieľa gól brankárovi Florida Panthers Robertovi Luongovi v zápase Florida - Montreal 4:2.



FOTO - REUTERS



e dva duely svojho mužstva vynechal, s Columbusom však opäť dostal šancu a do bodky splnil príkazy trénera Eda Olczyka.

„Kouč mi povedal, že musím hrať s rovnakým nasadením, ako keď ma prvýkrát povolali z farmy. Bolo to pre nás veľké víťazstvo a ja dúfam, že teraz dostanem viac príležitostí," povedal 22-ročný Surový, ktorý strelil svoj druhý gól v presilovke, keď zmenil smer strely Ryana Malona. Jeho spoluhráč z útoku Alexej Morozov dosiahol tri asistencie, čo je najviac v jeho kariére. O Surovom povedal: „Vie získať pred bránkou puk a môže pre nás streliť ešte veľa gólov." Hokejisti Pittsburghu dali päť gólov. To je ich tohtosezónne maximum a prvýkrát vyhrali dva za sebou idúce zápasy na domácom ľade.

Víťazstvo nad NY Rangers bolo už desiatym z posledných 11 zápasov pre hokejistov Toronta. Vo všetkých 11 súbojoch javorové listy získali aspoň bod a vyrovnali tak rekord zo sezóny 1950/51.

Chárov gól nestačil

Ottawa využila obidve presilovky v prvej tretine, no viac gólov už nedala a prehrala s Bostonom 2:3. Prvý gól Senators strelil po prihrávke Mariána Hossu Zdeno Chára. Pre slovenského obrancu to bol už siedmy gól v sezóne. Hostia prerušili sériu piatich zápasov bez víťazstva.

Prvýkrát v aktuálnej sezóne po 14 zápasoch prehrali na domácom ľade vo Wachovia Center hokejisti Philadelphie. Hosťujúci Martin Brodeur zastavil všetkých 32 striel domácich a zaznamenal 71. čisté konto v kariére, čo je najviac spomedzi aktívnych brankárov.

St. Louis odohrali v sezóne už 19 zápasov s rozdielom jedného gólu. Vyhrali 13 z nich, naposledy v sobotu s Los Angeles. S týmto súperom už odohrali tretí zápas v ročníku a všetky vyhrali. Prvý gól strelil Pavol Demitra. Slovenský útočník prebral prihrávku od Murraya Barona, oklamal obrancov i brankára Cristobala Hueta a puk zasunul do odkrytej bránky. Za Los Angeles sa gólovo presadil len dorážkou vlastnej strely Žigmund Pálffy. Asistenciu si pripísal Jozef Stümpel.

Šatan Minnesotu nezdolal

Za posledných päť minút dosiahli hokejisti Minnesoty dva góly a vďaka tomu zvíťazili nad Buffalom. Prvýkrát od 19. novembra strelili Wild v stretnutí viac ako dva góly. Buffalo prehralo už piaty zápas po sebe. Na oboch jeho góloch mal podiel Miroslav Šatan. Gól v 9. minúte bol pre slovenského útočníka len tretím v posledných 20 zápasoch.

Juraj Kolník sa stal prvou hviezdou piatkového stretnutia kanadsko-americkej NHL medzi Floridou a Montrealom. V 47. minúte prihrával na víťazný gól Matta Cullena, o tri minúty neskôr sám skóroval a poistil víťazstvo domácich, prvé po šiestich dueloch od 24. novembra. „Je to o čase. Posledných pár zápasov som sa snažil strieľať. Dnes som vyslal na súperovu bránku len jednu strelu a z tej padol gól," povedal Kolník. Po prvej tretine pritom Florida ešte prehrávala 0:2. Góly Canadiens strelili Richard Zedník a Saku Koivu. Zedník sa trafil medzi betóny brankára Luonga. „Je to ťažké vysvetliť. Z nejakého dôvodu sme neboli úspešní. Po vedení 2:0 sme si možno mysleli, že nás čaká ľahká noc," povedal kapitán hostí Koivu. Florida dosiahla sezónne maximum v počte striel, keď Joseho Theodora ohrozili jej hráči 49-krát. (sita)

NAJBLIŽŠÍ PROGRAM

Pondelok - 15. decembra: Detroit - Florida, Phoenix - Minnesota.

Utorok - 16. decembra: NY Islanders - New Jersey, Philadelphia - Calgary, Toronto - Tampa Bay, Montreal - Boston, Pittsburgh - Buffalo, Atlanta - Washington, St. Louis - Columbus, Nashville - Vancouver, Los Angeles - Edmonton.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Surový sa stal prvou hviezdou