Supertalent v Trenčíne nevydržal. Mourinho núkal za tínedžera 20 miliónov

Leon Bailey krátko pôsobil aj v AS Trenčín.
Leon Bailey krátko pôsobil aj v AS Trenčín. (Autor: TASR)
Pavol Spál|3. feb 2017 o 18:04

Leon Bailey je talentovaný a mohol priniesť obrovské zážitky pre imidž slovenského futbalu, tvrdil šéf AS Trenčín Róbert Rybníček.

BRATISLAVA. „Som si istý, že investície do futbalu sa mi vrátia. Som podnikateľ, nechcem dávať peniaze niekam, kde sa mi stratia,“ priznáva šéf futbalového klubu AS Trenčín Tschen La Ling.

Holanďan s čínskymi koreňmi kúpil Trenčín pred deviatimi rokmi. Za jeho éry získal AS dva tituly, stále je úradujúcim majstrom. La Ling sa netají, že filozofiou klubu je predávať hráčov do lepších klubov.

„Náš majiteľ má skvelý skauting po celom svete, či už ide o chalanov z Afriky, alebo Južnej Ameriky,“ vravel tréner Trenčína Martin Ševela.

Väčšinu klubového rozpočtu, ktorého výška je približne 2,2 milióna eur na sezónu, napĺňajú v klube práve z predaja futbalistov.

„Klub sa samofinancuje, čo je na slovenské pomery vynikajúce,“ priznáva generálny riaditeľ klubu Róbert Rybníček. Od príchodu La Linga sa Trenčínu darí lacno hráčov kúpiť a potom ich výhodne predať.

„Za ten čas sme predali hráčov za zhruba jedenásť miliónov,“ uviedol pred rokom Rybníček. Cez uplynulé leto si však klub ešte výrazne prilepšil, hlavne za prestupy Matúša Bera (Trabzonspor zaplatil 2,5 – 3 milióny eur) a Gina van Kessela (Slavia Praha – 1,5 milióna).

Celkovo tak Trenčín počas La Lingovej éry za predaj futbalistov zinkasoval viac ako pätnásť miliónov eur, čo je na slovenské pomery vysoká suma.

Nevybrúsený diamant

Je extrémne talentovaný a mohol priniesť obrovské zážitky pre verejnosť aj pre imidž slovenského futbalu


Richard Rybníček

Zhruba toľko pred pár dňami nemecký klub Bayer Leverkusen zaplatil belgickému Genku za tínedžera Leona Baileyho.

„Ten chlapec stál na vrchole želaní mnohých veľkých európskych klubov. Sme nadšení, že sme zdolali takú silnú konkurenciu," uviedol pre nemecké médiá generálny riaditeľ Bayeru Michael Schade.

Iba devätnásťročný Jamajčan pár mesiacov pôsobil práve v Trenčíne, kde odštartoval profesionálnu kariéru. A skončil predčasne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Supertalent v Trenčíne nevydržal. Mourinho núkal za tínedžera 20 miliónov