Súperi si už na Lapoša dávajú väčší pozor

Robo Lapoš. Patrí k najlepším.
Robo Lapoš. Patrí k najlepším. (Autor: Daniel Dedina)
_novy|9. mar 2016 o 00:00

Na jarnú časť sa už teší aj sabinovský kanonier Róbert Lapoš.

SABINOV. Najlepšiu časť svojej doterajšej krátkej seniorskej kariéry zažil Róbert Lapoš v predminulej sezóne. Súperom v tom čase strieľal jeden gól za druhým a jeho celkový nástrel sa zastavil na čísle osemnásť.

Stal sa najlepším strelcom vtedajšej IV. ligy Východ a ušla sa mu aj miestenka do Jedenástky roka VsFZ.

Bral to ako veľkú poctu

Aj s odstupom času sa na to dobre pamätá. „Tento úspech pre mňa veľa znamenal. Stať sa najlepším strelcom celej súťaže je veľká pocta. V súťaži hralo veľa šikovných a skúsených hráčov, moje prvenstvo tak bolo ešte o to cennejšie,“ zaspomínal si.

„Darilo sa mne i mužstvu, v šatni vládla pohoda. Mal som dobrý výber miesta a aj trocha šťastia,“ pomenoval hlavné faktory, ktoré viedli k zisku koruny kráľa strelcov.

Mladý útočník je odchovanec sabinovského futbalu. V materskom klube hrával v žiackych a dorasteneckých kategóriách, následne si to namieril do Tatrana Prešov.

„Do školy som chodil v Prešove a keď sa mi naskytla možnosť pôsobenia v Tatrane, neváhal som ani sekundu. Najväčší úspech sme dosiahli v staršom doraste, kde sme sa stali majstrami Slovenska a víťazmi Československého pohára. Po skončení dorastu som prešiel k juniorke, kde ale bola veľká konkurencia a keďže som chcel hrávať pravidelne, zvolil som návrat do Sabinova,“ priblížil chronológiu doterajšej kariéry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Súperi si už na Lapoša dávajú väčší pozor