Štvrtoligisti majú za sebou jarné generálky

Jarná premiéra štvrtoligistov. Päticu klubov z okresu Spišská Nová Ves a Gelnica už čaká ostrý štart súťaže.
Jarná premiéra štvrtoligistov. Päticu klubov z okresu Spišská Nová Ves a Gelnica už čaká ostrý štart súťaže. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|11. mar 2016 o 00:00

Cez víkend odštartujú futbalové súťaže na Spiši. Ako prví začínajú štvrtoligisti v skupine Juh.

Sedemnástym kolom cez víkend odštartujú futbalové súťaže na Spiši. Ako prví začínajú štvrtoligisti v skupine Juh.

SPIŠ. Jarnú časť mali otvárať ako prví futbalisti druholigovej Spišskej Novej Vsi. Pre nepriaznivé podmienky a zlý stav hracej plochy sa majstrák s Liptovským Mikulášom odložil.

Cez víkend zabojujú o prvé majstrovské body štvrtoligisti zo Spiša – Veľký Folkmar, Krompachy, Mária Huta, Spišské Vlachy a Rudňany.

Stav hracích plôch

Krompašania a Folkmarčania začínajú jarnú odvetu doma. Trinásty marec je na futbal priskoro. Premenlivé daždivé počasie na Spiši futbalu veľmi nepraje.

„Od posledného majstráku na našom ihrisku nevstúpila ani noha. Ono vyzerá v dobrom stave, ale keď naň vstúpite, tak sa tvoria hlboké blatisté diery na trávniku. Voda nestíha odtekať,“ povedal predseda klubu Slovan Veľký Folkmar Imrich Papcun.

„Všetky prípravné stretnutia sme odohrali mimo Veľkého Folkmara. Generálku sme mali v Moldave, kde sme proti silnému domácemu tímu prehrali 2:5,“ pridal I. Papcun.

A aká je situácia v Krompachoch?

„K dnešnému dňu je stav hracej plochy dobrý. Ak sa z pohľadu počasia nič vážnejšie nezmení, v nedeľu by sme mali doma hrať. Generálku sme mali s Ľuboticami, s ktorými sme prehrali 1:4,“ informoval predseda FK Pokrok SEZ Krompachy František Jochman.

Otázne Rudňany

Najviac práce s prípravou hracej plochy majú v Rudňanoch. Majú krásny futbalový areál po lesom a práve hracia plocha a priestor pod tribúnou sťahuje vodu zo susedného lesa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Štvrtoligisti majú za sebou jarné generálky