Rehák Štefečeková vedie kvalifikáciu, predviedla skvelý výkon

Zuzana Rehák-Štefečeková počas súťaže trapu na OH v Tokiu.
Zuzana Rehák-Štefečeková počas súťaže trapu na OH v Tokiu. (Autor: TASR)
Sportnet|28. júl 2021 o 07:34 (aktualizované 28. júl 2021 o 08:07)

Vo štvrtok ju čaká druhá časť kvalifikácie.


TOKIO. Slovenská športová strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková fantastickým spôsobom zvládla tri kvalifikačné kolá v disciplíne trap. 

V stredajšej časti kvalifikácie ako jediná nespravila ani jednu chybu, a tak jej so streleckým zápisom 75 bodov patrí po strede priebežná prvá priečka.

Strieborná medailistka z OH 2008 v Pekingu a OH 2012 v Londýne má veľkú šancu na postup do finále, ktoré je na programe vo štvrtok o 7:30 SELČ. Do neho postúpi šesť najlepších z celkovo 26 strelkýň. 

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Zuzana Rehák-Štefečeková.
Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Zuzana Rehák-Štefečeková. (Autor: TASR)

Rehák Štefečeková však ešte predtým potrebuje zvládnuť dve zostávajúce kolá kvalifikácie, ktoré sú naplánované vo štvrtok o 2:00 SELČ. 

Na druhom mieste figuruje po 75 zo 125 výstrelov talianska reprezentantka Silvana Stancová, ktorá minula jeden terč v prvej sérii. Rovnako na tom je aj Alessandra Perilliová zo San Marína. 

Slovenská trapistka má dokonca na dosah svetový rekord, ktorý drží s nástrelom 123 Fínka Satu Makelaová-Nummelaová. V zostávajúcich dvoch položkách jej na jeho prekonanie stačí 49 bodov.

"Neprišli sme sem robiť svetové rekordy. Ak by sa to podarilo, potešilo by to, ale olympiáda je o niečom inom ako o prekonávaní rekordov," zdôraznil pre TASR reprezentačný tréner Branislav Slamka.

Jeho zverenka si však držala fazónu na všetkých troch položkách a pôsobila veľmi pokojným dojmom. "Zuzka je mentálne veľmi silná a potrebuje takéto súťaže. Tu sa cíti dobre a dokáže sa vyhecovať," dodal.

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Športová streľba»Rehák Štefečeková vedie kvalifikáciu, predviedla skvelý výkon