Staroľubovňania v Santa Susane potešili fantastickými výkonmi

Michaela Kanuščáková na ME v Španielsku očarila priaznivcov fitnes z celej Európy.
Michaela Kanuščáková na ME v Španielsku očarila priaznivcov fitnes z celej Európy. (Autor: archív)
Marián Dic|17. máj 2018 o 00:00

Na podujatí, ktoré sa pravidelne koná v Španielsku, sa zúčastnilo vyše 800 športovcov.

STARÁ ĽUBOVŇA. Počas prvého májového týždňa sa na pobreží Stredozemného mora v španielskej Santa Susane uskutočnil významný a populárny európsky šampionát juniorov, žien a mužov v kulturistike a fitnes.

Na kvalitnom podujatí, ktoré sa pravidelne koná v Španielsku, sa zúčastnilo vyše 800 športovcov zo 40 európskych štátov.

Nechýbalo medzi nimi ani 45 najlepších kulturistov a fitnesiek z viac než stovky klubov, ktoré pôsobia na Slovensku.

Slovenskí športovci medzi silnou konkurenciou súperov, ktorí taktiež patria do najužšej špičky v Európe, predvedenými výkonmi prekvapivo očarili hlavne v kategórii juniorov.

V nej dokázali získať unikátny počet až 24 cenných kovov.

K tomuto vynikajúcemu výsledku veľkou mierou pri-speli aj traja pretekári, medzi ktorými, paradoxne, nechýbal ani šéf KŠK Andrej Hlinka, ktorý popri zodpovednej práci v klube zastáva na kulturistickej scéne aj funkciu medzinárodného rozhodcu.

V kategórii physique juniorov v najlepšej desiatke nechýbal skúsený David Hmelař, ktorý sa mohol potešiť zo siedmeho miesta.

Po prvý raz v kulturistickej kariére sa na ME predstavila v kategórii fitnes junioriek Nataša Fröhlichová, v silnej konkurencii potvrdila výrazný vzostup formy a ten jej priniesol zisk šiesteho miesta.

Najväčšiu radosť medzi trojicou z najlepších pretekárov spod ľubovnianskeho hradu zažila Michaela Kanuščáková. V kategórii bikiny fitnes žien do 160 cm podala senzačný výkon, ktorý jej priniesol obhajobu bronzovej medaily.

Tento zaslúžený triumf, pre ktorého dosiahnutie venuje veľké množstvo prí-pravy, bol pre ňu navyše na tomto európskom podujatí už ziskom ďalšieho cenného kovu, keďže pred dvoma rokmi sa tešila zo zisku striebra.

Vzhľadom na vynikajúce výsledky spomínaných pretekárov z KŠK Stará Ľubovňa, ale aj ostatných kulturistov a fitnesiek zo slovenskej reprezentácie, môžeme podotknúť, že tento typ silového športu má v našej krajine z roka na rok čoraz vyššiu úroveň.

Tá sa dokáže postupne viditeľne preukazovať nielen na domácich podujatiach v rôznych mestách na Slovensku, ale, ako sa potvrdilo, kulturistika a fitnes priniesli svoje vzácne ovocie aj na prestížnej medzinárodnej súťaži ME v španielskej Santa Susane.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Staroľubovňania v Santa Susane potešili fantastickými výkonmi