Srbi porazili Nemcov a sú vo finále

(Autor: SITA/AP)
TASR|4. jan 2013 o 13:59

Vo finále Hopmanovho pohára miešaných tenisových družstiev v Perthe proti sebe v sobotu nastúpia Španielsko a Srbsko.

PERTH. Srbskí tenisti potvrdili postup do finále Hopmanovho pohára miešaných družstiev v Perthe výhrou aj v záverečnom zápase A-skupiny nad Nemcami. Istotu víťaznej bodky za účinkovaním v skupine mali už po dvojhrách. Novak Djokovič aj Ana Ivanovičová sa v piatok prekonávali, kto zdolá súperov suverénnejším spôsobom. Líder mužského svetového rebríčka Djokovič hodil rukavicu jasným triumfom 6:2, 6:0 nad Tommym Haasom, ale Ivanovičová ju zdvihla, Tatjane Malekovej povolila ešte o gem menej a vyhrala 6:0, 6:1. Miešaná štvorhra bola už iba formalitou, čo podčiarklo aj zloženie "nemeckej dvojice". Haas nenastúpil pre zranenie prsta na nohe a Tatjane Malekovej sekundoval austrálsky náhradník Thanasi Kokkinakis, ktorý už na turnaji vypomáhal aj Američanom. Ani on nezabránil prehre 2:6, 5:7 a tretiemu bodu na konte Srbov.

Nemecko na turnaji nebodovalo, zatiaľ čo Srbsko bez zaváhania vyhralo skupinu a v sobotu nastúpi vo finále podujatia proti Španielsku.

Srbsko postúpilo do finále Hopmanovho pohára tretí raz, ale hrať o trofej bude iba druhýkrát. V roku 2011 Ivanovičová nemohla nastúpiť na rozhodujúce stretnutie proti USA pre natiahnutý brušný sval, v roku 2008 Djokovič s Jelenou Jankovičovou nestačili na Američanov Serenu Williamsovú s Mardym Fishom.

B-skupina:

Srbsko - Nemecko 3:0

Novak Djokovič - Tommy Haas 6:2, 6:0

Ana Ivanovičová - Tatjana Maleková 6:0, 6:1.

Novak Djokovič, Ana Ivanovičová - Thanasi Kokkinakis (Aus.), Tatjana Maleková 6:2, 7:5 - do tabuľky sa počíta výsledok 6:0, 6:0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Srbi porazili Nemcov a sú vo finále