Výber šéfredaktora: O šikovnom aquamanovi a keď nehrajú Bánovce, dobrý je aj Katar

Futbalisti Domaniže.
Futbalisti Domaniže. (Autor: facebook - TJ Partizán)
Boris Vanya|19. aug 2022 o 16:10

Pozrite si zaujímavé články za posledné obdobie na Sportnet.sk vo výbere šéfredaktora.

Športu zdar

a čitateľom Sportnetu zvlášť!

Amatéri proti hostiteľovi MS

Nebudem tajiť. Správu o tom, že TJ Partizán Domaniža z piatej ligy Severozápad v súťažiach Západoslovenského futbalového zväzu, nastúpi v prípravnom zápase proti účastníkovi majstrovstiev sveta z Kataru, som považoval spočiatku za hoax.

Ale vykľul sa z nej jeden z najkurióznejších a hádam aj najemotívnejších športových príbehov tohto leta. 

Amatérov, ktorí hrajú futbal pre radosť popri práci, čaká zrejme najväčší zážitok v kariére. A to zrejme (najmä) vďaka tomu, že ešte pred začiatkom sezóny to v spomínanej piatej lige zabalili Bánovce nad Bebravou, takže Domaniža má koncom augusta voľno...

A celú mozaiku tohto bizarného príbehu dopĺňa fakt, že v hre o zájazd do Rakúska spojený s prípravným zápasom proti Kataru bolo ešte mužstvo z Čiližskej Radvane, kde však manažérovi nedvíhali telefón a Hrubý Šúr odmietol, lebo v tom termíne majú Obecný deň (a vystúpi aj kapela Senzus). 

Ak ste náhodou nezachytili, čo viedlo k najočakávanejšiemu futbalovému súboju v auguste, všetko podstatné nájdete v texte reportéra Sportnetu Ivana Mrišku. Katarské dobrodružstvo futbalistov Domaniže samozrejme sledujeme na Sportnete až do jeho, veríme, že vydareného, konca.

Čítajte: Amatéri z Domaniže nastúpia proti Kataru, chcú sa radiť aj s Weissom

Medaily z baletu vo vode

Do pozornosti by som rád ponúkol úspešný a celkom dojímavý príbeh z majstrovstiev Európy v plaveckých športoch v Ríme.

Cesta súrodencov Silvie a Jozefa Solymosyovcov za bronzovými medailami na ME v synchornizovanom plávaní sa začala skôr, ako vznikla disciplína, v ktorej ich vybojovali.

Jozef plával s akvabelami od piatich rokov a čoskoro sa ukázalo, že medzi nimi vyniká. Dôležitý faktor úspechu (ako už neraz v slovenskom športe) bol obetavý rodič - tréner.

Výsledkom sú medaily, ktoré mnohých prekvapili. Či zostane len pri nich, alebo raz uvidíme šikovných súrodencov aj na olympiáde, si prečítajte v článku reportéra Miloša Šebelu.

Čítajte: Medaila bola drina, ale Solymosyovci mali náskok

Hokejisti neuspeli. Kto za to môže?

Mnoho hokejových fanúšikov sa ešte pred niekoľkými týždňami tešilo na preložený šampionát hráčov do 20 rokov, ktorý vrcholí v kanadskom Edmontone.

V plnej sile, s hráčmi ako Slafkovský, Nemec, Mešár, Chromiak či Kňažko by Slovensko patrilo azda aj k adeptom na medailu.

Bez nich sa však mužstvo trápilo a nepostúpilo ani do štvrťfinále. Aký podiel zodpovednosti za to nesie realizačný tím a mali by pri dvadsiatke Ivan Feneš a spol. zostať.

Na to sa pozrel v analýze spolupracovník Sportnetu a hokejový insider známy aj z televíznej obrazovky Ondrej Rusnák.

Čítajte: Mal by tréner Feneš pri dvadsiatke skončiť? Tú sú argumenty pre a proti

Contador (nielen) o Saganovi

Volali ho El Pistolero podľa víťazného gesta. Vystrel palec a ukazovák, tri zvyšné prsty stiahol a naznačil akoby strieľal z revolvera. Vyznával útočný štýl a snažil sa bojovať, aj keď mu okolnosti nepriali. Preto si získal srdcia fanúšikov.

Alberto Contador patril medzi najlepších etapových jazdcov svojej generácie. Po skončení kariéry presadol z bicykla na motorku a z pozície odborníka komentuje cyklistické preteky pre Eurosport.

Pred štartom španielskej Vuelty odpovedal na otázky novinárov z celej Európy a medzi nimi reagoval aj na otázky Sportnetu.

Čo si myslí o Petrovi Saganovi a ako sa zmenila cyklistika odkedy nie je súčasťou pelotónu. Prečítajte si v zaujímavom rozhovore.

Čítajte: Contador pre Sportnet: Sagana neposielajte do starého železa. Vráti sa

Boris Vanya, šéfredaktor Sportnet.sk

Nechajte si posielať Výber šéfredaktora na e-mail. Aktivujte si odber jedným klikom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Blog»Výber šéfredaktora: O šikovnom aquamanovi a keď nehrajú Bánovce, dobrý je aj Katar