Novoveskí hokejisti ostávajú v prvej lige

Nový tréner Spišiakov Vladimír Turan.
Nový tréner Spišiakov Vladimír Turan. (Autor: archív)
Ján Tomšík|7. jún 2018 o 00:00

Novým trénerom A-tímu sa stal Vladimír Turan.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Výkonný výbor HK Spišská Nová Ves, ktorý rozhodol, že seniorský tím bude naďalej účinkovať v prvej lige.

Situácia však nie je ľahká, pretože za všetkým sú problémy okolo peňazí.

Začali letnú prípravu

Spišiaci už aj odštartovali letnú prípravu, o ktorej nám viac povedal riaditeľ HK Klaudius Zekucia.

„Som veľmi rád, že sa nám podarilo spustiť letnú prípravu seniorského mužstva. Oslovili sme všetkých našich odchovancov, starších aj mladších hokejistov. Výsledkom tohto činu bolo, že sa na prvom tréningu zišlo sedemnásť hokejistov pod taktovkou nového trénera Vladimíra Turana.“

Na prvom tréningu sa zišli Vartovník, Koky, Hudáček, Surák, Zwick, Chmeľ, Štrauch, Polomský, Nagy, Lesňák, Džugan, Cvengroš, Ludányi, Slivka, Bača, Chovanec.

„Začiatok letnej prípravy bol 14. mája. Pozvali sme všetkých hráčov z minulej sezóny a aj tých, čo pôsobili v iných kluboch a nie sú viazaní zmluvami. Bolo to úvodné stretnutie, s niektorými hráčmi sme sa dohodli na individuálnych tréningoch. Časť hráčov pracuje v zahraničí, títo dostali ešte voľno. Myslím si, že ten počet hráčov, ktorí chodia na letnú prípravu, dáva záruku, že hráči myslia na náš klub a že v ňom aj ostanú a budú platnými hráčmi. Trénujeme v blízkosti zimného štadióna, niekedy aj dvojfázovo. Prísľub na ľad máme 23. júla, takže čas sa nám kráti,“ pokračoval Zekucia.

Časť hráčov má nastavené tréningy letnej prípravy individuálne dopoludnia a spoločnú prípravu poobede.

Veľkým problémom sú stále pemiaze. Túžba výkonného výboru, ktorý aktuálne tvoria Peter Potenga (predseda), Klaudius Zekucia (riaditeľ HK), Tomáš Krempaský, Radoslav Tarbaj, Jozef Hrubý, Peter Kresťanko a Ľubomír Vaic, je zabojovať spoločne o upevnenie spoločného ducha a tým aj športových výsledkov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Novoveskí hokejisti ostávajú v prvej lige