Spišiaci nazbierali vonku už štyri body

Doma sa predstavia až o dva týždne. Zo šiestich duelov vonku majú futbalisti Spišskej Novej Vsi štyri za sebou.
Doma sa predstavia až o dva týždne. Zo šiestich duelov vonku majú futbalisti Spišskej Novej Vsi štyri za sebou. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|21. aug 2017 o 00:00

Zverenci Branislava Ondáša odohrajú u súperov ešte dva duely a stále chcú bodovať.

SP. NOVÁ VES. Zo štyroch zápasov vonku majú futbalisti Spišskej Novej Vsi cenné štyri body.

Zverenci trénera Branislava Ondáša odohrajú na pôde súperov ešte dva duely a stále chcú bodovať.

Z dôvodu rekonštrukčných prác na futbalovom štadióne si Spišiaci vymenili poradie majstrovských zápasov a šesť kôl v auguste majú na programe na ihriskách súperov.

Naozaj zodpovedná príprava

Po sobote majú v 2. lige za sebou štyri a výbornú bilanciu štyroch získaných bodov.

Remizovali na Liptove a s plným bodovým ziskom sa vrátili zo sobotňajšieho duelu s Podbrezovou B po výhre 3:2.

Do nového súťažného ročníka 2017/2018 druhej ligy vstupovali Novovešťania bez veľkých vyhlásení, ambícií a prehnaných cieľov.

Absolvovali tradične dobrú letnú prípravu a prvý dobrý výsledok dosiahli na Liptove po bezgólovej remíze.

Po rovnakom výsledku siahali s Pohroním a svojich fanúšikov príjemne prekvapili v sobotu víťazstvom 3:2 u rezervy v Podbrezovej.

„Tri body pripisujem naozaj k zodpovednej príprave na stretnutie. Pozrel som si detailne z videa zápas Podbrezovej a bol som presvedčený, že na ich ihrisku dosiahneme dobrý výsledok. Zo začiatku to tak nevyzeralo, lebo sme si strelili nešťastného vlastenca. Do polčasu sa nám podarilo otočiť výsledok na 3:1. Kým v minulej sezóne sme v závere polčasov inkasovali zbytočné a nešťastné góly, tentoraz sme ich dokázali streliť. V druhom polčase sme kontrolovali výsledok a mali sme tri – štyri gólové šance. Ich nevyužitie nás veľmi mrzelo pri góle na 2:3, lebo v závere sme sa trochu strachovali o výsledok,“ povedal po víťazstve 3:2 v Podbrezovej tréner FK Spišská Nová Ves Branislav Ondáš.

Ešte dva a dosť

V sobotu hrali Novovešťania dopoludnia, a tak vo futbalovej verejnosti v meste popoludní okamžite zarezonovala správa o výsledku 3:2.

Vyzerá to tak, že čím viac Spišská Nová Ves hrá vonku, o to viac sú ich „majstráky“ sledované.

Hlad po druholigovom futbale je v regióne už veľký.

Zvolen a susedia z Popradu sú najbližší súperi zverencov trénera Ondáša a až v siedmom kole 9. septembra sa Novovešťania predstavia na domácej pôde.

„Po sobote sme bodovo išli do plusu, s tým môžem byť len spokojný. No nedá sa nevrátiť k zápasu v s Pohroním, kde sme o remízu prišli v posledných sekundách nadstaveného času. Ale to už je história a ja už s mužstvom pozerám dopredu. Ešte dvakrát budeme hrať vonku a je verím, že ďalšie body prídu. Medzi fanúšikmi futbalu na Spiši je už veľký hlad po futbale. Doma sa predstavíme proti Interu Bratislava a ja verím, že ich pritiahneme dobrými výsledkami na prvý domáci duel. Hrať šesť zápasov po sebe vonku je nesmierne náročné,“ povedal tréner FK Spišská Nová Ves Branislav Ondáš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spišiaci nazbierali vonku už štyri body