Spilar: Pravé zrkadlo nám nastaví až Liga majstrov

Líder v kabíne i na ľade. Kreativita a rýchlosť Gabriela Spilara by mohli byť košické tromfy v novej sezóne.
Líder v kabíne i na ľade. Kreativita a rýchlosť Gabriela Spilara by mohli byť košické tromfy v novej sezóne. (Autor: tasr)
Daniel Dedina|11. aug 2016 o 00:00

Proti Zvolenu potešili svojich priaznivcov šiestimi gólmi.

KOŠICE. Zatiaľ čo v prvom prípade zdolali Košičania Martin na jeho ľade 2:1 po samostatných nájazdoch, druhý prípravný duel rozhodli už v riadnom hracom čase.

So Zvolenom síce po prvej dvadsaťminútovke prehrávali oceliari 0:1, v úvode tretieho dejstva potom 2:3, ale šnúrou štyroch gólov v záverečných trinástich minútach otočili duel vo svoj prospech a vyhrali nakoniec presvedčivo 6:3 (0:1, 2:0, 4:2).

„Stále sa nachádzame v intenzívnej fáze prípravy, telo dostáva zabrať, jednotlivé zápasy sú o to ťažšie. Máme pozmenený káder, ten sa v prvom rade musí naplno zžiť so systémom hry, ktorý chceme produkovať. Každé víťazstvo poteší, zároveň nám zápas ukázal, na čom potrebujeme najviac pracovať. To, že sme zápas dokázali otočiť, je dobrý signál a znak toho, že ideme správnym smerom,“ povedal pre Korzár Gabriel Spilar, jeden z najskúsenejších hráčov v súčasnom košickom kádri, ktorý sa proti Zvolenu prezentoval bilanciou gól + asistencia.

Víťazstvá upevňujú pohodu

Už dnes majú hokejisti Košíc šancu na dosiahnutie ďalšieho víťazstva. V poslednom zápase úvodného bloku zápasovej prípravy sa o 17.00 hod. stretnú opäť s Martinom.

Naznačili doterajšie duely rastúcu krivku výkonnosti mužstva?

„Ťažko povedať, pravé zrkadlo nám nastavia až zápasy v Lige majstrov. Doterajšie víťazstvá netreba preceňovať, ale zároveň platí, že úspešnými výsledkami rastie pohoda v mužstve.“

Košičania sa aktuálne naplno koncentrujú na dnešný duel, ale všetko prirodzene podriaďujú najmä tomu, čo v ich podaní príde na rad budúci týždeň.

V utorok o 18.00 hod. čaká východniarov v domácom prostredí úvodné vystúpenie v M skupine nového ročníka Ligy majstrov proti švajčiarskemu Bernu, v sobotu o 19.30 hod. potom hostia rakúsky Linz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Spilar: Pravé zrkadlo nám nastaví až Liga majstrov