Je to šou, misiu sme splnili, vraví Hudáček. Bol hrdinom Třinca na Sparte

Libor Hudáček strieľa gól v zápase Sparta Praha - Třinec.
Libor Hudáček strieľa gól v zápase Sparta Praha - Třinec. (Autor: HC Oceláři Třinec/ instagram)
Patrik Fotta|21. mar 2023 o 12:20

Misiu v Prahe beriem ako úspešnú, vravel.

BRATISLAVA. V minulej sezóne, v ktorej sa trápil so zranením, vystriedal až štyri kluby. Tri v Rusku a jeden vo Švajčiarsku.

Reprezentácii pomohol najskôr sa kvalifikovať na olympijský turnaj v Pekingu a následne aj k zisku historického bronzu.

Libor Hudáček sa krátko po svojom príchode do Třinca zaradil k ofenzívnym lídrom tímu. Parádne výkony zo základnej časti si preniesol aj do play off, v ktorom "oceliari" vyzvali slávnu Spartu Praha.

Bol úžasný, vychválil brankára

Prvý zápas štvrťfinále zvládol lepšie pražský tím, ktorý zvíťazil 3:2. V druhom stretnutí ale zažiaril 32-ročný Slovák. Strelil dva góly a v predĺžení bol blízko hetriku.

„Vedeli sme, čo máme robiť, pripravili sme sa, pustili si video a trochu si oddýchli. Mali sme dostatok času, nabrali sme sily. Bolo to omnoho lepšie než prvý zápas,“ vravel v rozhovore pre český web isport.cz Hudáček.

VIDEO: Druhý gól Libora Hudáčka v 2. zápase Sparta Praha - Třinec

Sparta skončila po základnej časti na treťom mieste, Třinec bol šiesty. Hlavný cieľ vrátiť sa domov s minimálne jedným víťazstvom v sérii sa im podarilo splniť.

„Našu misiu v Prahe beriem ako úspešnú, ale aj v nedeľu sme mali dostatok šancí na to, aby sme uspeli v prvom zápase.

Mali sme sebavedomie a vedeli sme, že šance prídu. Podarilo sa nám to, máme jeden bod, oni tiež a ideme domov,“ konštatoval Hudáček.

Odchovanca Spišskej Novej Vsi potešil tímový výkon. Vyzdvihol však brankára Ondreja Kacetla, ktorý predviedol viacero excelentných zákrokov.

„Bol jedným slovom úžasný! Fakt klobúk dole. Po dlhej dobe prišiel do bránky, zavrel to a podržal nás. Sme mu za to vďační,“ chválil Hudáček.

Emócie musia udržať na uzde

Prvý zápas na ľade Sparty sledovalo vyše 13-tisíc ľudí, na druhý ich prišlo vyše 12-tisíc.

„Emócie k play off patria. Všetko je to šou pre ľudí. My sme prišli pre minimálne jeden bod, čo sme splnili. Jasné, že tempo sa zvyšuje.

Chlapci vyhrali tri majstrovské tituly, klobúk dolu pred nimi. A je to vidieť i v kabíne. Žije to v rodinách, proste všade,“ uviedol Hudáček.

Podľa neho predviedol Třinec v druhom zápase štvrťfinále jeden z najlepších výkonov v prebiehajúcej sezóne.

Čím viac ľudí príde, tým je vypätejšia atmosféra a väčšia motivácia. Je to play off. Hráme na Sparte, kde chce každý vyhrať. A emócie patria k tomu, musíme ich udržať na uzde," skonštatoval Hudáček.

Séria bude pokračovať vo štvrtok a piatok zápasmi v Třinci.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Je to šou, misiu sme splnili, vraví Hudáček. Bol hrdinom Třinca na Sparte