Španiel Hidalgo víťazom challengeru Košice Open

TASR|12. jún 2010 o 13:22

Španielsky tenista Ruben Ramirez Hidalgo sa stal celkovým víťazom challengerového turnaja Košice Open.

KOŠICE. Turnajová trojka si vo finále poradila s osemnásťročným Srbom Filipom Krajinovičom v dvoch setoch 6:3, 6:2.

Španiel síce hneď v úvode stratil výhodu podania, no bezprostredným ribrejkom sa vrátil do hry. V piatej hre sa Krajinovičovi opäť podarilo súpera brejknúť, ale Ramirez Hidalgo vzápätí vyrovnal na 3:3. V ôsmej hre sa mu podaril prvý brejk, ktorý aj potvrdil a ujal sa vedenia 1:0. Začiatok druhého dejstva sa niesol v réžii turnajovej trojky, ktorá získala štyri hry v rade a prakticky rozhodla o osude stretnutia. Mladý Srb sa zmohol iba na zisk dvoch hier pri svojom servise (2:6). Ramirez Hidalgo tak nadviazal na minuloročné víťazstvo zo štvorhry, ktoré dosiahol s krajanom Santiagom Venturom. Za víťazstvo v dvojhre počas 8. ročníka challengeru Košice Open si odniesol 4300 eur a pripísal si 80 bodov do rebríčka.

Hlasy po zápase:

Ruben Ramirez Hidalgo, španielsky tenista: "Som rád, že som tu mohol byť. Teší ma druhý finálový úspech, keďže minulý rok sa mi podarilo vyhrať vo štvorhre. Dúfam, že budem môcť zúčastniť tohto turnaja aj budúci rok."

Branislav Stankovič, technický riaditeľ turnaja: "Videli sme veľa dobrých zápasov. Prekvapil ma jeden z finálových účastníkov a to Srb Filip Krajinovič. Dnes síce nepodal najlepší výkon, ale myslím si, že je to hráč, ktorý má perspektívu dostať sa do prvej päťdesiatky svetového rebríčka."

Muži - dvojhra - finále:

Ruben Ramirez Hidalgo (3-Špa.) - Filip Krajinovič (Srb.) 6:3, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Španiel Hidalgo víťazom challengeru Košice Open