Sninčan Skvašík režíroval výhru v Plavnici

V Plavnici to bol koncert jedného muža. Skvašík zo Sniny (v strede) strelil všetky štyri góly svojho tímu.
V Plavnici to bol koncert jedného muža. Skvašík zo Sniny (v strede) strelil všetky štyri góly svojho tímu. (Autor: Peter Rindoš)
Peter Rindoš|24. okt 2016 o 00:00

Zápas tímov z absolútneho dna treťoligovej tabuľky vyšiel lepšie hosťom.

PLAVNICA. Na ihrisku v Plavnici prestala v druhom polčase fungovať elektronická tabuľa s ukazovateľom skóre.

Technická porucha akoby u domácich vystihovala ich náladu. Naopak, hostia zo Sniny mali vďaka pokračujúcej úspešnosti dôvod na radosť.

Zápas tímov z absolútneho dna treťoligovej tabuľky vyšiel lepšie futbalistom Sniny.

Kým domáci už tradične v úvode premárnili dve-tri tutovky, hostia udreli z prvej šance. Po záverečnom hvizde sa tešili z jasnej výhry 1:4.

Sninčania viedli už po 22 minútach 2:0. Domácich predtým nenabudili jasné gólové šance, zmenu v ich prospech nepriniesla ani nastrelená konštrukcia brány, nepridala im ani zahodená penalta.

„Futbal nás teraz trochu fackuje. Žiaľ, nezvládli sme náročný zápas z fyzického, ale najmä z psychického hľadiska,“ povedal po zápase Marián Solotruk, tréner Plavnice.

Verí, že strelecká chuť mu ostane

Hlavným hrdinom zápasu sa stal Sninčan Jozef Skvašík. V koncovke sa presadil všetkými štyrmi gólmi do brány domácich.

„Musím pogratulovať mužstvu, s chlapcami sme si pomohli navzájom,“ rozhovoril sa.

„V ostatných zápasoch som nemal toľko šancí, v Plavnici sa to akoby všetko rozsypalo. Asi som dnes musel do niečoho stúpiť, keď to prinieslo takú efektivitu. Dúfam, že mi ešte niečo ostalo na Vyšné Opátske v budúcom kole,“ zasmial sa bývalý hráč VSS Košice.

Z jeho pohľadu bolo v stretnutí dôležité, že so spoluhráčmi dodržal pokyny trénera.

„Od začiatku sme vychádzali zo zabezpečenej defenzívy, snažili sme sa prehusťovať stred. A chvalabohu sme dali prvý gól, ktorý nám veľmi pomohol,“ poznamenal.

Snina má v ostatných piatich zápasoch bilanciu tri výhry a dve remízy s výrazne plusovým skóre 17:5.

Najnižšia návšteva za posledné roky

V Plavnici sa v sobotu objavilo na tribúnach iba pár desiatok skalných divákov. Podľa všetkého išlo o najnižšiu návštevu za posledné roky, odkedy mužstvo hráva tretiu a predtým i štvrtú ligu.

V minulosti bývali práve Plavnica so Sninou na čele rebríčka návštevnosti v súťaži.

Vyššej početnosti fanúšikov nepriali v sobotu nielen posledné výsledky domácich, ale ani sychravé počasie. Rozhodujúce momenty sa ale odohrali na hracej ploche.

„Je veľká výhoda, ak dáte prvý gól. My sme ho nedali, aj keď sme mali na začiatku tri gólové šance. Skvašíkovi sme zo štyroch gólov tri darovali, všetko po individuálnych chybách. Je to ale náš problém, máme mladé mužstvo a to treba akceptovať. Taký je futbal,“ zhodnotil plavnický M. Solotruk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sninčan Skvašík režíroval výhru v Plavnici