Je najnižší z našich a vyniká, vychvaľoval Valábik nového strelca

Gólová radosť Adama Sýkoru v zápase proti Taliansku.
Gólová radosť Adama Sýkoru v zápase proti Taliansku. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|21. máj 2022 o 23:10

Za Adamom Sýkorom je krásny príbeh, vraví expert RTVS.

HELSINKI. Zápasy s outsidermi turnaja slovenský tím zvládol. V sobotu zvíťazil na MS v hokeji 2022 nad Talianskom 3:1, pripísal si ďalšie tri body do tabuľky a stále má reálnu šancu na postup do štvrťfinále. 

Proti Taliansku sa v tíme presadili dvaja nováčikovia - Alex Tamáši a Adam Sýkora. Práve druhý menovaný útočník HK Nitra strelil dôležitý druhý gól zápasu päť sekúnd pred koncom prvej tretiny. 

Z ľavého kruhu poslal strelu nad lapačku talianskeho brankára. Bol to jeden z najkrajších gólov Slovenska na tomto šampionáte.

V slovenskom tíme Sýkora vyniká

Mladý útočník je istým spôsobom unikát.

V tejto sezóne hral Sýkora na troch svetových šampionátoch – MS do 18 rokov, MS do 20 rokov a teraz aj na seniorských MS. Stal sa najmladším slovenským strelcom v histórii šampionátov. V sobotu mal 17 rokov a 256 dní.

„Strelil ozaj krásny gól. Naozaj mu to prajem,“ vravel v televíznom štúdiu RTVS bývalý slovenský reprezentant Marián Gáborík. 

„Najmä je to krásny príbeh. Kto ho videl v reprezentácii v minulej sezóne, vie kde bol," pridal sa dlhoročný expert RTVS Boris Valábik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Je najnižší z našich a vyniká, vychvaľoval Valábik nového strelca