Dúbravka ukázal extratriedu. Možno ho viniť za penaltu? (hodnotenie)

Martin Dúbravka pred penaltou v  zápase Slovensko - Švédsko na EURO 2020 (2021).
Martin Dúbravka pred penaltou v zápase Slovensko - Švédsko na EURO 2020 (2021). (Autor: SITA/AP)
Juraj Berzedi|18. jún 2021 o 17:32

Hodnotenie hráčov v zápase Slovensko - Švédsko na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

PETROHRAD. Slovenskí futbalisti prehrali v druhom zápase základnej skupiny E na majstrovstvách Európy so Švédskom 0:1.

Aké výkony predviedli hráči z tímu trénera Štefana Tarkoviča?

Hodnotíme ich známkami od 1 po 10, najnižšia je 1, najvyššia 10.

Martin Dúbravka – 8

Pri rozohrávke bol pokojný a konštruktívny. Bol istý aj pri centrovaných loptách. Zázračný zákrok predviedol pri hlavičke Augustinssona a skvelý reflex aj pri strele Isaka. Ukázal svetovú extratriedu. Za nešťastný penaltový zákrok ho nemožno viniť.

Peter Pekarík – 6

Pri defenzíve sa viac sťahoval k stopérom, kde pomáhal s bránením dvojice švédskych útočníkov. V súbojoch si veľa vytrpel. Bol tradične spoľahlivý a zodpovedný. Po hodine hry toho mal už dosť a z ihriska odišiel.

Ľubomír Šatka – 6

Dlho bol vyspelý takticky i pozične. Bol pozorný, hral jednoducho a príliš nevymýšľal. Volil správne rozhodnutia. Po prestávke mu Isak robil výrazné ťažkosti, ale pomáhal mu Škriniar. Pri rozohrávke sa snažil byť konštruktívny.

Milan Škriniar – 7

Opäť bol šéfom a lídrom obrany. Dominoval vo vzdušných súbojoch a bol pevný aj na zemi. Do striel sa hádzal ako hokejista. Hlavu dal tam, kam iní nedajú nohu. Pri rozohrávke bol sebavedomý. Len raz sa dostal útočník za jeho chrbát a bola z toho penalta.

Tomáš Hubočan – 6

Striedal lepšie momenty s horšími. Začal pätičkou, potom prišiel detinský faul pri bránkovej čiare. V defenzíve bol zodpovedný, pri rozohrávke urobil aj nevynútené chyby. Odohral si však svoj štandard. Ak bola možnosť, zapojil sa aj do útoku.

(Autor: SofaScore)

Patrik Hrošovský – 6

Pracant v strede poľa. V defenzíve dobre vykrýval priestor, bránil rozumne, bez faulov. Na lopte nepanikáril, dovolil si ju podržať a rozohrať. Mal výborné prepínanie do obrany po strate lopty. V súbojoch mohol byť agresívnejší.

Juraj Kucka – 7

V prvom polčase bol najaktívnejším Slovákom. Trikrát sa dostal do zakončenia, ale ani jedno mu úplne nevyšlo. Bol silný pri vyvezení lopty, dôležitú úlohu zohrával aj pri hlavičkových súbojoch, ktoré takmer neprehrával.

Martin Koscelník – 6

V defenzíve sa posúval až na pravý kraj obrany, kde bol bezchybný. Mal dosť síl aj na útočenie. Snažil sa o centrované lopty. Bol aktívny a drzý. Vôbec nebolo vidieť, že hral prvýkrát na veľkom turnaji. Keď odišiel Pekarík, akoby stratil istotu.

Marek Hamšík – 6

Opäť si zobral režisérsku taktovku. Keď bolo treba podržal loptu, zakryl si ju. Tvoril hru a aj pod tlakom volil futbalové riešenia. Jeho periférne videnie je skvelé. Škoda, že pri jedinom zakončení netrafil lepšie loptu. Postupne mu dochádzali sily a musel striedať.

Róbert Mak – 5

Úvodnú polhodinu nebol príliš v hre. Potom sa však dostal do tempa. Keď mal loptu, snažil sa vždy čosi vymyslieť. Dokázal vybojovať roh alebo si vypýtal faul. Chýbali mu však kvalitnejšie individuálne prieniky. Po zmene strán bol neviditeľný. 

Ondrej Duda – 6

Prvých tridsať minút súperov len naháňal. Až potom sa dostal do hry, chytil sa, bol agilný, kreatívny. Vedel sa uvoľniť v súboji jeden na jedného, škoda nepresného zakončenia.

Lukáš Haraslín – 5

Po príchode na ihrisko pomáhal najmä v defenzíve. V útoku sa nepresadil potrebným individuálnym prienikom.

Vladimír Weiss – 5

Snažil sa po príchode na ihrisko rozhýbať slovenskú ofenzívu. Operoval na veľkom priestore, rozbiehal akcie, ale chýbala mu finálna prihrávka.

László Bénes – 5

Po vystriedaní Hamšíka chcel prebrať dirigentskú taktovku, ale úplne ho nenahradil. Mal to však zložité. Debutovať za takéhoto stavu na EURO nie je jednoduché.

Michal Ďuriš, Dávid Hancko – bez známky

Hrali menej ako 15 minút. 

Viac o EURO 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Dúbravka ukázal extratriedu. Možno ho viniť za penaltu? (hodnotenie)