Na papieri ľahší súperi, ale nebude to jednoduché. Mladíkov čaká turnaj v Nórsku

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. dec 2021 o 15:28

V nominácii sú prioritne hráči, ktorí pôsobia na Slovensku alebo v Česku.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov majú v decembri na programe dva medzinárodné vrcholy.

Prvým je Turnaj štyroch krajín v nórskom Gjöviku, kam odletí 22-členná hráčska výprava pod trénerským vedením Romana Sýkoru.

Kmeňový kouč SR 17 zaskočí na striedačke reprezentačnej osemnástky za Ivana Feneša, ktorého s dvadsiatkou čakajú juniorské majstrovstvá sveta v Kanade.

Sýkorov asistent pre podujatie v Nórsku bude kouč SR 16 Jerguš Bača, informoval web hockeyslovakia.sk.

Program Turnaja štyroch krajín do 18 rokov 2021

piatok 17. decembra

15.00 SLOVENSKO – Dánsko

19.00 Nórsko – Maďarsko

sobota 18. decembra

15.00 Maďarsko – SLOVENSKO

16.00 Nórsko – Dánsko

nedeľa 19. decembra

12.00 Dánsko – Maďarsko

16.00 SLOVENSKO – Nórsko

Na 22-člennom zozname nominovaných sú prevažne mená pôsobiace na Slovensku. "Prioritu v tomto období dostala naša dvadsiatka. V jej nominácii sa ocitlo zopár hráčov, ktorí by mohli pomôcť aj nám, ale, samozrejme, uvoľnili sme ich prednostne pre potreby juniorskej reprezentácie.

V našej nominácii sú prioritne hráči, ktorí pôsobia na Slovensku alebo v Česku. Máme tam aj Alexa Čiernika, hrajúceho vo Švédsku, no nevieme, či pôjde s nami. Riešime to s klubom," uviedol pre hockeyslovakia.sk tréner Sýkora.

Na poslednú chvíľu zo zoznamu vypadol obranca Luca Krakovský, ktorý si v nedávnom zápase Modrých krídel Slovan v Slovenskej hokejovej lige (SHL) poranil rameno:

"Museli sme trošku improvizovať, ale v konečnom dôsledku dostávajú príležitosť hráči, ktorí nás i kmeňového trénera osemnástky Ivana Feneša môžu presvedčiť o tom, aby boli nominovaní na aprílový turnaj A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov."

Sýkora viedol SR 18 už na novembrovom domácom Turnaji štyroch krajín v Piešťanoch. V konkurencii Dánska, Nemecka a Bieloruska obsadil s mužstvom tretiu pozíciu.

Spokojný rozhodne nebol, hnevala ho najmä skutočnosť, že niektorí hráči sa snažili vyniknúť individuálne na úkor tímu.

"Ja vždy uprednostňujem tímovú hru pred individuálnou. A musím otvorene priznať, že tento aspekt nám na domácom turnaji chýbal. Zvládli sme prvý duel, ale v ďalších dvoch sme nehrali tímovo, a tak sme aj dopadli.

V Nórsku sa to budeme snažiť vylepšiť. Máme síce na papieri na prvý pohľad ľahších súperov, ale ani jeden z tria zápasov nebude jednoduchý. Urobíme všetko, aby sme boli v každom úspešní," poukázal Sýkora na konfrontácie s rovesníkmi domáceho Nórska, Dánska a Maďarska.

Šéf striedačky bude po turnaji spokojný, ak jeho zverenci dodržia všetky nastavené veci, budú hrať tímovo a zo všetkých troch vystúpení bude mať dobrý pocit: "Nikdy nezvyknem pred turnajom hovoriť o výsledkovom cieli. Pôjdeme postupne zvládnuť každý jeden duel. Ak sa to podarí, turnaj vyhráme. Avšak len za predpokladu, že každý hráč odovzdá maximum."

Druhým vrcholom slovenskej osemnástky v záverečnom mesiaci roka 2021 by mal byť Turnaj piatich krajín vo švajčiarskom Zuchwile v termíne 26. až 30. decembra. Zatiaľ však vzhľadom na prísne protipandemické opatrenia nie je jasné, či sa podujatie uskutoční.

Nominácia SR 18 na VT v Bratislave a Turnaj štyroch krajín v Nórsku:

Hráči: Matej Štefan Lörincz, Patrik Melicher (obaja Barani - HŠMH Banská Bystrica), Martin Lachkovič, Richard Marko, Alex Šotek (všetci HC Slovan Bratislava), Patrik Jurčák (HC Košice), Lukáš Pánik (MMHK Nitra), Martin Mišiak (HC Nové Zámky), Matej Tomas (HK ŠKP Poprad), Sebastián Nahalka (HK ŠKP Poprad/HK Levice), Adam Gajan (MMHK Skalica), Tomáš Dudáš (HK Spartak Dubnica/HK Dukla Trenčín), Samuel Honzek, Jakub Kopecký, Jakub Križan (všetci HK Dukla Trenčín), Jakub Ružek (HK Trnava), Filip Čulík (HKM Zvolen), Adam Kremnický (HC AZ Havířov, ČR), Boris Žabka (HC Oceláři Třinec, ČR), Adam Ondriš (KooKoo, Fín.), Patrik Gabriel (SaiPa, Fín.), Alex Čiernik (Södertälje, Švéd.)

Realizačný tím: manažér - Branislav Varga, tréner - Roman Sýkora, asistent trénera - Jerguš Bača, tréner brankárov - Peter Kosa, kondičný tréner - Matej Thomka, lekár - Ján Hendrich, maséri - Rastislav Ladecký, Štefan Sýkora

Náhradníci: Filip Fedák (HC Slovan Bratislava), Roman Novák (HC 19 Humenné/HK Mládež Michalovce), Maximilián Lednický, Sebastián Štekláč, Ivan Thomka (všetci MHA Martin), Dávid Nátny (MHA Martin/HK Dukla Trenčín), Žigmund Zöld (MMHK Nitra/HK Levice), Miroslav Pisarčík (HK Poprad), Viktor Petrík, Matej Vereš (HK Dukla Trenčín), Adam Kurty (HA Zdena Cígera 21), Marek Kán, Marek Molnár (obaja HKM Zvolen), Adam Gerhardt (Glimma/Švéd.).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Na papieri ľahší súperi, ale nebude to jednoduché. Mladíkov čaká turnaj v Nórsku