Štvrťfinále bude ako medaila. Slováci začínajú turnaj pravdy

Tréner Craig Ramsay počas tréningu slovenskej reprezentácie deň pred začiatkom Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2019.
Tréner Craig Ramsay počas tréningu slovenskej reprezentácie deň pred začiatkom Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2019. (Autor: Jozef Jakubčo SME)
Juraj Berzedi|9. máj 2019 o 17:14

Slováci začínajú proti najväčšiemu favoritovi.

KOŠICE. Deň pred začiatkom hokejového šampionátu je v okolí košickej Steel Arény relatívny pokoj. Na štadióne finišujú posledné prípravy.

Pár minút pred pätnástou hodinou vstupujú na hlavnú ľadovú plochu slovenskí hokejisti. Sú koncentrovaní a bojovne naladení. Všetky cvičenia robia v maximálnom nasadení.

Na každom ich prejave je cítiť odhodlanie. Niet sa čo čudovať. V piatok na Slovensku štartuje najväčší športový sviatok roka. Začínajú majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji.

Slováci o 20.15 nastúpia proti Američanom.

Kľúčový zápas bude proti Nemecku

Hokejový šampionát sa na Slovensko vracia po ôsmich rokoch. V roku 2011 hviezdny tím okolo Pavla Demitru, Miroslava Šatana či Mariána Hossu túžil po medailách.

Skončil však neslávne. Až desiaty. Fanúšikovia cítili sklamanie. Od aktuálnej reprezentácie sú očakávania výrazne nižšie. Už postup do štvrťfinále bude úspechom. Ako medaila na začiatku tisícročia.

Tréning reprezentácie Slovenska pred zápasom proti USA: fotogaléria

9.5.2019

Veď Slováci si v ňom naposledy zahrali v roku 2013. Aj preto vedenie slovenského hokeja priviedlo na reprezentačnú lavičku kanadského trénera Craiga Ramsayho.

Šampionát na Slovensku má byť vrcholom jeho dvojročného snaženia. Pred turnajom si vypočul minimum ospravedlnení. Naopak, do tímu prichádzali húfne hráči z NHL.

Napokon ich má v tíme šesť. Jediným pamätníkom šampionátu na Slovensku je Ladislav Nagy. Aké majú Slováci šance v základnej skupine? A ako sa môže dostať do štvrťfinále?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Štvrťfinále bude ako medaila. Slováci začínajú turnaj pravdy